УЖКГ наполягає на дотриманні договірних зобов’язань підрядником, який ремонтує колектор на третьому мікрорайоні

DJYFTC6GR

Майже півроку підрядна організація ТОВ «СПЕЦІНЖИНІРИНГ ПОСТАЧ», яка наприкінці серпня 2021 року стала переможцем тендеру з реалізації проєкту «Реконструкція самопливного каналізаційного колектора від мікрорайону 3 м. Лозова», не виконує умови договору.  У минулому році підрядник частково замінив каналізаційні колодязі й припинив роботи, наполягаючи на зміні технології прокладання шляхом санації, а не відкритим способом, як передбачено угодою. У тендерній документації було чітко визначено перелік робіт та матеріалів, які необхідно виконати по зазначеному об’єкту, з якими погодився переможець

За результатами процедури закупівлі, 30 серпня 2021 року УЖКГБ міської ради укладено договір на виконання будівельно-монтажних робіт з ТОВ «СПЕЦІНЖИНІРИНГ ПОСТАЧ» на суму 9390,0 тис.грн. Роботи фінансуються за рахунок обласної субвенції: у 2021 році на ці роботи виділялося – майже 2.9 мільйона гривень, на 2022 рік заплановане фінансування складає – 6.5 мільйона.

Лозівська громада ризикує втратити кошти виділені на реконструкцію важливого об’єкту забезпечення життєдіяльності міста. Управлінням житлово-комунального господарства та виконавчим комітетом міської ради вживаються усі заходи щодо вирішення досудового врегулювання питання. Неодноразово проводилися зустрічі з представниками підрядної організації, ведеться листування з ТОВ «СПЕЦІНЖИНІРИНГ ПОСТАЧ» щодо дотримання ними договірних зобов’язань та проведення робіт відповідно до календарного графіка.

1 грудня 2021 року Управлінням житлово-комунального господарства до ТОВ «СПЕЦІНЖИНІРИНГ ПОСТАЧ» було надіслано претензію на відшкодування збитків спричинених не виконанням умов договору. 13 грудня у своїй відповіді підрядник не визнав претензійних вимог та висловив сподівання на подальше розуміння замовника щодо запропонованих змін по удосконаленню робіт на об’єкті.

Обговорити ситуацію, яка склалася, на чергову нараду скликали фахівців причетних до реалізації проєкту та представників підрядної організації. Нараду провів перший заступник Лозівського міського голова Олександр Жидков.

Фахівці Управління житлово-комунально господарства наголошують, що запропонована нова договірна ціна повністю змінює технологію виконання робіт, що суперечить Тендерному завданню та проєктно-кошторисній документації. У разі коригування проєкту необхідно розірвати договір з попереднім підрядником та провести нову процедуру відкритих торгів.

Тим паче, під час виконання робіт шляхом санації (просування нової труби меншого діаметру в стару більшого) можуть виникнути труднощі, переконані фахівці з технічного та авторського нагляду. Невідомо у якому стані знаходить стара залізобетонна труба, експлуатується вона з 1983 року.

Під час наради фахівці вирішили вважати не доцільним та безпідставним проведення коригування проектно-кошторисної документації з «Реконструкції самопливного каналізаційного колектора від мікрорайону 3 м. Лозова» в частині зміни технології прокладання трубопроводу.

ТОВ «СПЕЦІНЖИНІРИНГ ПОСТАЧ» рекомендували виконувати реконструкцію в межах договірної ціни, відповідно до проектної документації з дотриманням норм та правил в будівництва. Про прийняте прийняте рішення щодо подальшого виконання договірних зобов’язань з «Реконструкції самопливного каналізаційного колектора від мікрорайону 3, м. Лозова Харківської області» повідомити до УЖКГ.

    Довідкова інформація: Самопливний каналізаційний колектор від мікрорайону 3 м. Лозова експлуатується з 1983 року. Відповідно до проєкту, колектор, що підлягає реконструкції, побудований із залізобетонний труб діаметром 300мм, 400 мм, 500 мм, загальною довжиною 1185,0 м, максимальна глибина залягання колектора – 4,20 м. Робочим проєктом передбачена заміна ділянки існуючого каналізаційного колектора, розташованого по вул. Слобожанська в межах від житлового будинку № 17 мікрорайону 3до житлового будинку № 4 мікрорайону 4, з заміною каналізаційних колодязів (29 шт.), що потрапляють в зону реконструкції.

–>

Джерело: Лозівська міська рада