У Пархомівській школі проводять глобальну реконструкцію

За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної на роботи в ЗОШ у Краснокутському районі виділили 15 млн грн.

У школі села Пархомівка Краснокутського району зараз навчаються 189 дітей. Кілька років тому в приміщенні замінили вікна та систему опалення, проте інших видів ремонтних робіт тут не проводили кілька десятиліть.

«У нашій школі була дуже серйозна проблема з фасадом, стінами, покрівлею, – розповідає директор Пархомівської ЗОШ Світлана Москаленко. – Дякуючи Юлії Олександрівні Світличній, цього року були виділені кошти для проведення необхідних робіт. Заміна м’якої покрівлі на шатрову, утеплення стін фасаду, заміна підлоги та внутрішнє оздоблення й фарбування в середині приміщення. Надалі заплановано упорядкування пришкільної території: доріжки, клумби, місце для проведення свят тощо».

Зараз будівельники одночасно працюють над покрівлею та фасадом школи – щоб встигнути зробити необхідне, поки дозволяє погода. Далі – перейдуть до внутрішнього оздоблення.

«15 млн грн, які, завдячуючи Юлії Олександрівні, були виділені з обласного бюджету на реконструкцію школи в Пархомівці, – це безпрецедентна сума для Краснокутського району, – коментує голова Краснокутської РДА Олексій Белоцький. – Активна фаза будівництва вже йде. Матимемо утеплення, новий дах, упорядкування, спортивні майданчики. Тобто, в результаті отримаємо школу, про яку ми мріяли».