Коли літо на носі, багато з нас мріють про солодкий і сочний кавун. Така фруктова насолода – ідеальне доповнення до літнього відпочинку і джерело вітамінів та мінералів. Але як вибрати справжній кавун, який буде не лише смачним, але й корисним для нашого здоров’я?
В першу чергу, зверніть увагу на зовнішній вигляд кавуна. Він повинен мати насичений зелений колір шкірки без будь-яких пошкоджень, темних плям або тріщин. Матова шкірка є ознакою дозрівання кавуна, а глянцева може свідчити про його несвіжість або незрілість.
Друга ознака якості кавуна – його звук. Постукайте по ньому пальцем. Якщо звучить глухо і приглушено, то це означає, що кавун дозрілий і має соковите м’ясо. Якщо звук вищий і яскравий, то це означає, що кавун ще не дозрів і може бути не таким солодким, як бажаєте.
Не забувайте також про запах кавуна. В ньому повинен бути приємний і насичений аромат, який свідчить про його свіжість і дозрівання. Уникайте кавунів зі слабким або неприємним запахом.