Млинці з шинкою і сиром – це прекрасний варіант ситного і смачного обіду або вечері. Ця страва відмінно підходить для будь-якого життєвого випадку – якщо у вас тільки декілька хвилин на приготування, або на велике святкування. Додавши до млинців шинку і сир, ви отримаєте яскравий смак і цікаву комбінацію продуктів.
Приготування цих млинців не забере у вас багато часу і зусиль. Потрібно взяти яйця, млинчевий мікс, молоко, шинку, сир, цибулю та масло. Спочатку розігріваємо сковороду, потім розтоплюємо маргарин або масло на ній. Потім зверху млинчики потрібно підсипати борошном. Коли масло розтоплене, наливаємо тісто на сковороду – по одній ложечці на кожний млинець. Поступово смажимо млинці з обох боків до золотистого кольору.
Після цього готову масу можна вийняти зі сковороди і розкласти на тарілки для подачі. Тепер перейдемо до начинки: шинку нарізаємо соломкою, сир натираємо на тертці, а цибулю дрібно ріжемо. Запіканням готових млинців займаємося таким чином: кладемо на кожен млинець шматочок шинки та сиру, і складаємо їх в трубочку. Форму для запікання ми змащуємо маслом, а потім вкладаємо в неї готові млинці.
Млинці з шинкою і сиром готуємо в духовці протягом 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Після запікання млинці можна прикрасити зеленню або спеціями за вашим смаком і подати до столу. Ця страва відмінно поєднується зі свіжими овочами або салатом. Спробуйте приготувати млинці з шинкою і сиром – ви точно захочете повторити цей рецепт ще не раз!
Рецепт 1 Млинці з шинкою і сиром
Щоб приготувати млинці з шинкою і сиром, нам знадобиться такі інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна
- 2 яйця
- 1 склянка молока
- 0,5 склянки води
- 1 чайна ложка солі
- 50 грам масла
- 200 грам шинки
- 200 грам сиру
- 1 цибуля
Спочатку готуємо тісто для млинців. В мисці змішуємо борошно, яйця, молоко, воду і сіль. Збиваємо все до однорідної маси.
Розігріваємо сковороду і наливаємо на неї трохи маргарину. Додаємо трохи тіста на сковороду і розподіляємо його по всій поверхні.
Коли млинець знизу злегка підсмажився, перевертаємо його і смажимо ще з іншої сторони.
Готову млинцю кладемо на тарілку і продовжуємо готувати решту. Поступово наливаємо тісто і смажимо млинці на сковороді з обох сторін до золотистого кольору.
Далі готуємо начинку. Нарізаємо шинку і сир на невеликі кубики. Цибулю кроїмо соломкою.
Викладаємо млинці на робочу поверхню і на кожен кладемо трохи шинки, сиру і цибулі. Згортаємо млинець в рулетик і складаємо його в форму для запікання.
Зверху млинчики можна полити розтопленим маслом або сметаною. Запікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин, поки сир розтопиться та золотисто не підсмажиться.
Після запікання млинці з шинкою і сиром готові до подачі на стіл. Можна подавати як самостійну страву або з соусом.
Рецепт 2 Млинці фаршировані шинкою і сиром з яйцем в паніровці
Інгредієнти:
- 2 склянки млинцевого тіста
- 200 грам шинки
- 200 грам сиру
- 2 яйця
- 1 цибуля
- 2 ложки масла або маргарину для смаження
- Борошно для підсипання
Приготування:
1. Розігріваємо сковороду з маслом або маргарином.
2. Цибулю нарізаємо соломкою і смажимо на сковороді до золотистого кольору.
3. Додаємо шинку і смажимо до готовності. Після цього додаємо сир та маргарин.
4. Варені яйця нарізаємо і додаємо до начинки.
5. Готуємо млинчики: на розігрітій сковороді кладемо ¼ склянки тіста і поступово розподіляємо його по дну сковороди.
6. На половину млинця кладемо 2-3 ложки начинки і складаємо млинець на півтори.
7. Зверху млинець прикриваємо другою половиною тіста і випікаємо з обох сторін до золотистого кольору.
8. Готові млинці можна подавати на стіл гарячими або холодними.
9. При бажанні млинці можна посипати зверху тертим сиром або залити вершками.
Рецепт 3 Салат «Млинцевий» з шинкою
Салат «Млинцевий» з шинкою – це смачна страва, яка може бути прекрасним варіантом для сніданку або легкого обіду. Його можна приготувати за декілька простих кроків.
Інгредієнти:
- 200 г шинки
- 2 шматочки маргарину
- 1 цибуля
- 2 столові ложки борошна
- 2 склянки молока
- 2 яйця
- 0,5 чайної ложки дріжджового масла
- сіль за смаком
Приготування:
- Для початку готуємо тісто для млинців. У мисці змішуємо борошно, молоко, яйця, дріжджове масло та сіль. Змішуємо до однорідної консистенції.
- Розігріваємо сковороду і підсипаємо її маслом. Потім наливаємо на сковороду невелику ложку тіста і розподіляємо його по всій поверхні.
- Смажимо млинчики з обох сторін до золотистого кольору. Після цього видаляємо їх зі сковороди і ставимо в сторону.
- Тепер готуємо начинку. Ріжемо шинку на невеликі шматочки і обсмажуємо її на розігрітій сковороді з маргарином. Додаємо нарізану цибулю і смажимо разом до золотистого кольору.
- Після цього додаємо борошно і готуємо ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
- Потім поступово додаємо молоко та варені яйця, перемішуємо і продовжуємо готувати на маленькому вогні до загущення соусу. За смаком можна додати сіль.
- Запікання готується в формі для запікання. Розподіляємо млинчики по дну форми, а потім кладемо на них шинку з цибулею.
- Зверху заливаємо готову начинку і рівномірно розподіляємо по всій формі. Все ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин.
Після випікання салат «Млинцевий» з шинкою готовий до подачі на стіл. Цей салат можна подати як окрему страву або в поєднанні з салатними листями. Смачного!