Рецепти приготування курки в соєвому соусі на сковороді

Курка в соєвому соусі на сковороді рецепти

Курка в соєвому соусі – це неперевершена страва з азійської кухні, яка завжди радує своїм незабутнім смаком. Її можна приготувати на сковороді за лекальними рецептами, але при цьому додати власну нотку смаку та присмаку.

Основною складовою цього страви є соєвий соус, який надає курці неповторний смак. Курку перед готуванням потрібно промити та нарізати на порційні шматочки. Після цього обсмажуємо їх на сковороді протягом декількох хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Соєвий соус можна приготувати самостійно, змішавши соєвий соус з імбирним та лаймовим соком. Додаємо цей соус до курки на сковороді та тушкуємо на середньому вогні протягом 15-20 хвилин, доки м’ясо не стане м’яким і соковитим.

Після готування курка в соєвому соусі готова до подачі на стіл. Подаємо її гарячою, нарізавши на порційні шматочки. Ця страва чудово підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового столу. Спробуйте цей незвичайний рецепт і насолоджуйтеся неперевершеним смаком курки в соєвому соусі!

Хрусткі і ароматні крильця на швидку руку

Хрусткі і ароматні крильця на швидку руку

Для приготування смачних і хрустких крильць на швидку руку нам знадобиться свіже куряче філе або тушка курки. Відразу попереджую, що тушкуємо курку на сковороді, оскільки це дуже швидкий і простий спосіб приготування.

Спочатку потрібно нарізати курочку на порційні шматочки. Натираємо їх сумішшю з соєвого соусу, рослинної олії, каррі і натертого імбиру. Якщо у вас немає курячого філе, можна взяти тушку курки і розірвати на порційні шматочки.

На розігрітій сковороді злегка розігріваємо олію і обсмажуємо курочку по обох сторонах до золотисто-рум’яної скоринки. Тому слід стежити, щоб вогін був середнього або сильного рівня. Протягом 10-15 хвилин курячі крильця повинні бути готові, внутрішній шар м’яса має бути білим.

Під час обсмажування курячих крильць можна приготувати соус. Для цього змішуємо соєвий соус, розкрошений імбир та лимонову цедру. Оскільки соєвий соус має досить сильний смак, то рекомендую додавати його поступово, смакуючи соус на протязі його приготування.

Готові крильця кладемо на столик, поливаємо їх ароматним імбирно-лаймовим соусом і подаємо до столу. Ця страва стане справжнім декором вашого столу, а хрусткий смак крильців і ароматність соусу не залишать байдужими нікого!

Приготування

Приготування

Приготування курки в соєвому соусі на сковороді дуже просте і займає небагато часу. Спершу ми ми промиваємо куряче філе і нарізаємо його на порційні шматочки. Для приготування соусу нам потрібно натерти імбирний корінь, злегка скоринку лайму і протерти їх у мисці з соєвим соусом. Потім на підсмажену сковороду з рослинною олією кладемо курочку і обсмажуємо з обох сторін до золотистого кольору.

Далі на ту ж сковороду додайте імбирний соус і трохи розігрійте його протягом кількох хвилин. Потім додайте шматочки курки і тушкуємо на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, поки м’ясо не стане ніжним і соковитим.

Під час тушкування м’яса можна приготувати гарнір. Зазвичай курка в соєвому соусі подається з рисом або локшиною. Також можна додати свіжі овочі, які добре поєднуються з цією стравою. Наприклад, моркву, печериці або капусту.

Коли курка готова, подаємо її на стіл гарячою, прикрасивши зеленню або листям кинзи. Щоб насолодитися неповторним смаком курчати в соєвому соусі, можна полити страву додатковим соусом. Соус можна зробити з останніх залишків соєвого соусу, додавши до нього трохи соку лайму і обсмажених крильця курки.

Отже, приготування курки в соєвому соусі на сковороді – це просто і швидко. Ця страва стане чудовим варіантом для обіду або вечері, оскільки м’ясо в соусі дуже соковите і ароматне.

Пікантна і соковита смажена куряча грудка

Пікантна і соковита смажена куряча грудка

Приготування пікантної і соковитої курячої грудки займе всього лише кілька хвилин, а результат буде дивовижним. Для цього страви нам знадобиться курочка, яку нарізаємо на порційні шматочки.

Свіжу курку промиваємо, а потім оливковою або рослинною олією обсмажуємо на сковороді протягом кількох хвилин, поки шматочки курки не стануть золотистого кольору.

Після обсмажування курочку витягаємо з сковороди і на другій сковороді на сильному вогні готуємо соус. Для цього змішуємо соєвий соус, імбирний корінь (який ми раніше натерли), сік лайма та соус каррі. Соусу треба трохи протушкувати протягом 5 хвилин, поки він не набуде густої консистенції.

Після тушкування соусу додаємо до нього вже обсмажену курку та залишаємо на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, щоб м’ясо насичилося смаком соусу.

Подаємо пікантну і соковиту курячу грудку на стіл гарячою з додаванням свіжих зелених трав або кунжуту для прикраси. Ця страва чудово підходить як для обіду, так і для вечері.

Готуємо філе курки в соєвому соусі на сковороді

Готуємо філе курки в соєвому соусі на сковороді

Приготування філе курки в соєвому соусі на сковороді – це простий і смачний спосіб приготувати м’ясо. У цьому рецепті ми використовуємо філе курки, оскільки воно швидше готується і має ніжний смак. Якщо ви бажаєте, можете використовувати і кісточки курячого м’яса, наприклад, крильця. Під час приготування курки в соєвому соусі, м’ясо залишаємо в цілому або нарізаємо на рівні шматочки.

Спочатку нагріваємо сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Потім додаємо філе курки та обсмажуємо з обох сторін, поки воно не стане золотистим. Сильному обсмажувати не потрібно, оскільки м’ясо ще буде тушкуватися в соусі. Потім видаляємо курочку зі сковороди і залишаємо її поки.

Для приготування соусу, нагріваємо сковороду на середньому вогні. Додаємо соєвий соус, свіжий сік лайму та тертий імбирний корінь. Дуже важливо натираємо свіжий імбирний корінь, оскільки він додає неповторний смак соусу. Потім додаємо каррі і тушкуємо протягом кількох хвилин.

Після приготування соусу, повертаємо курку на сковороду і заливаємо її соусом. Додаємо ще трохи соєвого соусу і обсмажуємо протягом 10-15 хвилин, поки курка повністю пропитається соусом і стане ніжною та соковитою.

При подачі страви на стіл, можна прикрасити курку нарізаними кільцями лайма або розсипати трохи соєвого соусу на верх. Страву можна подавати як самостійну страву або в супроводі гарніру, наприклад, відвареної рису або печеної картоплі. Смачного!

Куряче м’ясо з імбирними нотками

Куряче м’ясо з імбирними нотками

Для приготування цієї смачної страви з курячого м’яса з імбирними нотками нам знадобиться курочка, соєвий соус, олія, імбир, лайм, каррі, сіль і перець.

Спочатку потрібно підготувати курочку: промиваємо її під холодною водою, нарізаємо на порційні шматочки.

На середньому вогні нагріваємо сковороду з рослинною олією. Коли олія розігріється, обсмажуємо шматочки курочки з обох сторін протягом 5-7 хвилин, поки вони не стануть золотистими.

Після цього додаємо наші імбирні нотки: натираємо на тертці корінь імбиру і додаємо його до курячих шматочків. Також додаємо сіль, перець і каррі за смаком.

Зменшуємо вогонь і тушкуємо куряче м’ясо з імбирними нотками протягом 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

Тим часом готуємо соус: змішуємо соєвий соус, олію, сік лайма і додаемо його до курячого м’яса. Підтоплюємо на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин, щоб соус прогрівся.

Готову страву подаємо гарячою на стіл. Куряче м’ясо з імбирними нотками чудово підходить до будь-якого гарніру, можна подавати з картофельним пюре, рисом або овочевим салатом. Смачного!