Удари ворожої техніки по критичній інфраструктурі України призвели до того, що країна змушена економити електрику. Жителів різних міст закликають не користуватися побутовою технікою, вимикати світло – більш того, в столиці і багатьох інших містах можливі планові відключення електрики.
Що можна додавати в хліб при випічці і як його зробити в “польових” умовах – читайте у матеріалі.
Рецепт хліба на сухих дріжджах без духовки і хлібопічки
Як повідомляє HB LIFE, приготувати хліб можна навіть на свічках – за прикладом однієї з мешканок Німеччини. Випічка виходить смачною і пухкою, головне – дотримуватися технології. Для того, щоб спекти хліб, вам потрібні:
– свічки-таблетки – 7 шт;
– решітка;
– тарілки різного розміру і форми;
– форма для випічки;
– велика каструля з кришкою.
З вищевказаних предметів ви зможете зробити імпровізовану піч. Далі необхідно підготувати інгредієнти для тіста:
– борошно – 450 гр;
– сухі дріжджі – 1-2 ч. л;
– сіль – 1-1. 5 ч. л;
– вода – 280 мл;
– насіння, родзинки, спеції – за бажанням.
У тарілці з’єднати борошно, сіль і дріжджі, перемішати. Влити воду, знову перемішати до однорідності. Вимісити тісто руками, за бажанням додати додаткові інгредієнти, накрити фольгою або харчовою плівкою, залишити “відпочивати” в теплому місці. Коли воно стане вдвічі більше, його потрібно відкрити і загорнути краї всередину лопаткою. Форму для випічки посипати борошном, викласти в неї тісто і знову накрити плівкою.
Далі необхідно побудувати піч:
– на землю укласти всі свічки так, щоб відстань між землею і каструлею була не більше 7-8 см;
– з боків поставити плоскі і глибокі тарілки, а на них закріпити решітку;
– зверху поставити каструлю;
– на її дно укласти великі гайки, волоські горіхи або що-небудь таке, що зможе витримати форму для випічки зверху.
Потрібно створити простір між каструлею і формою для випічки, щоб була циркуляція повітря. Коли піч буде готова, запаліть свічки і покладіть в каструлю форму для випічки з тістом, каструлю накрийте кришкою. Через три години треба дістати хліб, швидко закрити каструлю, перевернути хліб у формі і знову відправити в каструлю. Випікати 1 годину, а потім пробувати.
235