Рецепти приготування свинячої вирізки в духовці – насолоджуйтеся смаком!

Свиняча вирізка в духовці рецепти приготування

Приготування свинячої вирізки в духовці – простий і смачний спосіб приготувати ніжне та соковите м’ясо. Для цього страву потрібно вирізку свинини розрізати на рівні частини, зверху обсмажити його зверху і запекти у духовці під сумішшю олії та спецій.

Спочатку промиємо і наріжемо свинячу вирізку на рівні частини. Для підсмажування вирізки скористаємося олією оливи. Розігріваємо сковороду на середньому вогні і на ній з обох боків обсмажуємо вирізку до золотисто-коричневого кольору. Щоб зберегти сік в м’ясі, розріжемо кожну частину на кілька шматочків і прикриємо його фольгою.

Тепер готуємо суміш для запекання. В кухонний блендер кладемо стебла свіжої зелені – петрушки або кропу, додаємо олію оливи, пару зубчиків часнику, сіль і перчик за смаком. Все це перемішуємо до однорідної консистенції, отримаємо песто-соус.

Тепер готуємо картоплю. Великі картоплини наріжемо на кубики і вкладемо у пакет, додаємо трохи олії оливи, сіль і перець, закриваємо пакет і ретельно помішуємо. Коли картопля добре припущена в олії і спеціях, викладаємо її на дно форми для запекання. На нього вкладаємо свинячу вирізку та обливаемо песто-соусом зверху.

Запекти страву рекомендується в духовці протягом 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Перед тим як витягнути страву з духовки, варто переконатися, що свиняча вирізка добре пропечена, а картопля стала м’якенькою. Подаємо на стіл і насолоджуємося найсмачнішою свинячою вирізкою в духовці!

Рулет зі свинини з розмарином

Рулет зі свинини з розмарином

Один з цікавих рецептів приготування свинячої вирізки в духовці – рулет зі свинини з розмарином. Для початку необхідно підготувати свинячу вирізку, промиємо її під проточною водою та обсушуємо серветкою. Потім кожну вирізку розрізаємо на дві частини.

Після цього переходимо до приготування начинки. Викладаємо один шар перчика на кожну половинку м’яса. Накриваємо шаром песто та доповнюємо спеціями за смаком – сіллю, перцем, розмарином. Зверху кладемо стебла розмарину. Рулет зі свинини з розмарином готується за в одному пакетику для запікання.

Вирізки свинини перекладаємо на пакетик, викрашаємо дрібними кільцями цибулі та крошками часнику. Знову додаємо спеції та песто. Потім збиттою картоплею накриваємо шар м’яса. Закриваємо пакетик, залишаючи в ньому невелику щілину для виходу пари.

Запекти рулет зі свинини з розмарином в духовці не доводиться довго. Потрібно вмикнути духовку на температуру 180 градусів Цельсія і випікати страву протягом 40-45 хвилин. Потім додаємо невелику кількість оливкової олії зверху рулета, соковите м’ясо можна збризнути соусом на свій смак.

Рулет зі свинини з розмарином готовий до подачі! Швидко і просто приготувати це страву можна на будь-якому сімейному обіді або вечері. Подаємо рулет з картоплею та прикрашаємо свіжими травами. Смачного!

Приготування

Для приготування свинячої вирізки в духовці за рецептами, застосовуйте соковите м’ясо свинини. Песто додає неповторний смак страві.

Свинячу вирізку можна подрібнювати для зачинки, але також можна залишити її у цілому. Якщо використовуємо цілу свинячу вирізку, то спочатку промиваємо м’ясо під холодною водою. Потім розрізаємо вирізку на дві частини, і нарізаємо надрізи на поверхні м’яса. Для приготування наливайте вирізку песто, оливу або іншу рідку пасту, а зверху приправами.

Вирізку свинячу помістіть до холодильника на 2 години, щоб м’ясо пропиталося ароматом і стали м’якше. Запекти м’ясо можна в пакетику для запікання, її накривають спеціями під плівкою і кладуть на деко.

Щоб свинячу вирізку запекти, можна застосувати суміш соусу і спецій. На деко кладемо вирізку зверху, а збоку викладаємо картоплю або стебла. Зверху м’ясо обтираємо олією, запікаємо в духовці при температурному режимі 180 градусів за наявності зелені, і запікання триває приблизно 25-30 хвилин.

Таким чином, свинячу вирізку в духовці можна приготувати дуже просто, а готовий результать вразить вас своїм смаковим поєднанням. Допоможе швидко запікти його нарізаним, посоленим крупними соляним зернцями. Готувати потрібно, доки м’ясо не стане рожевим у середині, а зовні повинно стати ніжною сумішшю.

Два в одному

Два в одному

Саме головне у свинячій вирізці – це смак. І для того, щоб його підкреслити, ми можемо використовувати різні спеції та соуси. Один з найсмачніших варіантів приготування свинячої вирізки в духовці – це запекання з песто соусом. Для його приготування нам знадобиться оливкова олія, песто, суміш спецій та свиняча вирізка.

Для початку м’ясо треба добре промити та подрібнити стебла петрушки. Далі розріжемо вирізку на дві частини, щоб отримати дві однакові шматочки м’яса. Потім натріть свинину сумішшю спецій та залишити на годину, щоб вона трошки просалася.

Тим часом готуємо соус: змішуємо оливкову олію з песто соусом та додаємо нарізану петрушку. Після цього маринуємо свинячу вирізку у цій суміші протягом 30 хвилин.

Після маринування вирізку викладаємо на противень та запекаємо у розігрітій до температурного режиму духовці протягом 1-1,5 години. Під час запікання періодично поливаємо свинину песто соусом зверху. Це допоможе зберегти її соковите та ніжне.

Після випікання свинячу вирізку виймаємо з духовки та наріжемо на шматочки. Подаємо з картоплею та запашним соусом, отриманим з м’ясного соку й песто соусу з додаванням трошки перчика. Просто заразити помайбутнє святкове настроєм. Смачного!

Соковитий шашлик з духовки

Щоб приготувати соковитий шашлик зі свинячої вирізки в духовці, потрібно розріжемо м’ясо на невеликі частини.

Саме м’ясо можна приготувати з додаванням песто – сумішшю свіжих зелених стебел базиліку, пармезану, грецьких горіхів, часнику та оливи. Цей соус чудово підійде до свинячої вирізки.

Приготування шашлику починається з маринування свинини в суміші соусу та приправ: перчика, солі та олії. М’ясо слід залишити в такому маринаді не менше години, щоб воно добре просочилося.

Потім м’ясо викладаємо на пакетик для запікання, можна додати нарізану картоплю. Зверху шашлик можна залити залишками маринаду та додати приправи за смаком.

Духовку потрібно попередньо розігріти до температурного режиму, зазначеного в рецепті. Свинячу вирізку запекти треба протягом певного часу (цей час залежить від розміру та товщини кусків м’яса).

Соковите м’ясо з гарним запахом песто і приправ слід нарізати на порції та подавати гарячим на стіл.

Соковите м’ясо під вершковим соусом

Щоб приготувати соковите м’ясо під вершковим соусом, спочатку необхідно підготувати свинячу вирізку. Для цього наріжемо свинину на тонкі ковбаски, а потім розріжемо їх на дві частини.

Потім готуємо запашний соус. В духовці розігріваємо олію, тоді швидко обсмажуємо свинячу вирізку з обох сторін, додаємо суміш спецій і продовжуємо смажити кілька хвилин.

Далі виливаємо нарізану свинячу вирізку на відповідний протвінь, запеклий олівець подаємо зверху, прикриваємо пакетиком та відправляємо в попередньо нагріту духовку протягом години.

Після запекання вирізку виймаємо з духовки, розкриваємо пакетик і додаємо стебла песто, допоміжне екстра-оливкова олія, розрізана свиняча вирізка. Подібне блюдо виготовляється дуже швидко і просто. Соковите м’ясо під вершковим соусом може бути саме тим, що необхідно для вас та вашого столу.

Кілька корисних порад

Кілька корисних порад

Якщо ви шукаєте ідеальний рецепт приготування свинячої вирізки в духовці, особливо соковитої та смачної, ось декілька порад, які допоможуть вам досягти цього:

  • Постійно стежте за температурним режимом під час приготування м’яса. Занадто висока температура може пересушити свинину, тоді вона стане сухою та жорсткою. Рекомендована температура для приготування свинячої вирізки – близько 180 градусів Цельсія.
  • Додайте трохи гострого перчику до своєї сумішші спецій для натерки м’яса. Це додасть гостроти і особливого аромату свинині.
  • Перед приготуванням промийте свинячу вирізку і просушіть її. Так ви позбудетесь від неприємного запаху, який часто присутній у свинині.
  • Під час приготування вирізку можна полити невеликою кількістю оливи або розплавленого масла, щоб м’ясо стало більш соковитим.
  • Для приготування свинячої вирізки можна використовувати різноманітні соуси, такі як соус песто або соус на основі оливкової олії. Вони додадуть особливий смак вашій страві.
  • Перед подрібнюванням свинячої вирізки наріжемо її на кусочки для кращого прожарювання та рівномірнішого просмажування.
  • Якщо вам потрібно швидко приготувати страву, використайте пакетик для запікання. Вирізка буде готова швидше, а м’ясо залишиться соковитим і ніжним.
  • Щоб ваша свиняча вирізка вийшла дуже смачною, ви можете додати трохи картоплі та стебла зелені до протвіні. Це додасть особливий смак і аромат вашому м’ясу.