Льовочкін назвав “безглуздою” ініціативою виключити його з комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони

Нардеп групи Платформа за життя та мир та один із колишніх лідерів нині забороненої проросійської партії ОПЗЖ Сергій Льовочкін назвав “безглуздою” ініціативу парламентарів виключити його зі складу комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки.

Про це йдеться у коментарі пресслужби Льовочкіна, який був наданий Українській правді.

“Народний депутат підтримує всі рішення комітету, які без виключення спрямовані на підсилення обороноздатності України, і тому вважає ініціативу [“слуги народу” і заступниці голови комітету з питань нацбезпеки та оборони] Мар‘яни Безуглої безглуздою”, — йдеться у заяві Льовочкіна.

Там також запевняють, що Льовочкін не бере участь у розгляді комітетом питань, пов’язаних із державною таємницею, або таких, що носять закритий характер, оскільки після обрання нардепом і згідно з законодавством він “прийняв рішення не бути носієм державної таємниці, та не оформлювати відповідний допуск”.

Раніше нардепка від Слуги народу та заступниця голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла заявила, що разом з колегами розглядає можливість виключити нардепа Сергія Льовочкіна зі складу оборонного комітету Ради.

За словами Безуглої Льовочкін не відвідує засідання комітету і не має допуску до держтаємниці. Утім, навіть формальне його членство у комітету вона вважає неприйнятним.


130