Четверо ухилянтів заблукали у високогір’ї Карпат під час втечі до Румунії

Двох чоловіків, які незаконно перетнули кордон, затримали вже у Румунії

Закарпатські прикордонники розшукують чотирьох ухилянтів, які заблукали під час спроби незаконно перетнути українсько-румунський кордон через високогір’я. Про зниклих чоловіків правоохоронцям розповіли двоє затриманих ухилянтів, яких знайшли румунські прикордонники поблизу гори Піп Іван Мармароський.

Як повідомила Державна прикордонна служба, інцидент стався у неділю, 25 грудня, високо у горах поблизу села Ділове на Закарпатті. Про виявлення двох чоловіків, які через високогір’я незаконно перетнули кордон, повідомили румунські прикордонники. Ухилянтів з України затримали поблизу гори Піп Іван Мармароський, через яку пролягає українсько-румунський кордон.

«Затриманими виявились громадяни України. Вони повідомили, що разом із ними було ще четверо чоловіків, які зникли з їх поля зору. Прикордонники негайно організували спільні з румунськими колегами пошукові заходи, що тривають і до тепер», – йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Прикордонники уточнюють, що до пошуків зниклих у горах чоловіків залучили вертольоти по обидва боки кордону. Пошукову операцію ускладнює значний сніговий покрив та погана видимість, що перешкоджає використанню автомобільної техніки.

Зазначимо, у квітні 2022 року на цій же ділянці українсько-румунського кордону, високо в горах, волонтери знайшли тіло чоловіка, який намагався незаконно перетнути кордон і потрапити до Румунії. Ще одного чоловіка знайшли з обмороженнями. Вони були частиною великої групи туристів, яких також розшукали у засніжених горах.

P.S. У понеділок, 26 грудня, румунські прикордонники розшукали ще двох зниклих чоловіків у горах. За даними рятувальників, обоє були одягнені не по погоді. У вівторок, 27 грудня, одного із чоловіків з цієї ж групи знайшли мертвим. Тіло загиблого виявив мешканець прикордонного повіту Марамуреш. Наразі продовжуються пошуки ще одного ухилянта. Відомо, що під час спроби перетнути кордон цей чоловік серйозно травмувався.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter