НАБУ затримало в Одесі екс-депутата Олександра Грановського

НАБУ в Одесі затримало Бориса Кауфмана та Олександра Грановського

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали в Одесі бізнесмена і екс-нардепа Олександра Грановського за підозрою у створенні злочинної організації та підкупі чиновників. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

Слідство встановило, що восени 2021 року, після викриття злочинної організації, яка незаконно відчужувала комунальне майно Одеси, на її місті з’явилася нова. Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом.

Повідомляється, що організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради. Відповідні докази здобули у НАБУ і САП під час розслідування.

У відомствах не повідомляють даних про затриманих, але за словами джерела «Української правди», йдеться про бізнесмена і екс-нардепа Олександра Грановського та бізнесмена Бориса Кауфмана, про затримання якого повідомлялось раніше. Кауфман і Грановський давні бізнес-партнери. Зокрема, вони керують кількома готелями через компанію Vertex Hotel Group.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен. Він є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму, медіа-активи та інвестиційні проекти. Також Кауфман – співвласник найбільшої української дистриб’юторської компанії TEDIS Ukraine. А в 2013 році Vertex United купила у медіа-холдингу Бориса Ложкіна і мільярдера Геннадія Боголюбова медіа-проект «Фокус».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter