Вибухівкою забруднено близько третини території України

Площа та обсяги замінування українських земель зросли в 10 разів

Наразі 30% території України заміновано, за масштабами це як дві території держави Австрія (близько 160 тис. км2). Про це заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Крук, інформує прес-служба ДСНС.

Він зазначив, що площа та об’єми замінування території України зросли в 10 разів у порівнянні з довоєнним періодом.

Наразі на Херсонщині та Миколаївщині розмінуванню підлягає понад 8 тис. км2. З них близько 7 тис. км2 – територія Херсонської області та до 1,5 тис. км2 – Миколаївська.

«На деокупованих територіях вказаних областей у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями працює значна кількість піротехнічних підрозділів ДСНС. Виконуються всі поставлені задачі, основні з яких – це запуск систем життєзабезпечення та надання допомоги громадянам. Функціонують пожежно-рятувальні підрозділи, на базі яких створюються гуманітарні хаби, звідки роздається допомога, що прибуває на Херсонщину», – розповів Крук.

На території Херсонщини та Миколаївщини працює значна кількість фахівців ДСНС із західних регіонів. Працюють інженерні та аварійно-рятувальні підрозділи, які обстежують автодороги, взаємодіють з енергетиками, розбирають і обстежують об`єкти, які запускаються у роботу.

За інформацією Крука, для відновлення повноцінного життя на території Херсонщини знадобляться декілька місяців.

Зазначимо, що вочевидь міністр мав на увазі не тільки безпосереднє замінування українських територій російськими окупантами, але й ті території, на яких були збиті російські ракети та безпілотники, які і опісля несуть небезпеку для населення, допоки не будуть оглянуті фахівцями-вибухотехніками.

Раніше в МВС заявляли, що на розмінування деокупованих територій України може знадобитися близько 10 років.

Натомість російські війська продовжують мінувати територію України, як окуповану, так і ту, з якої відходять. Наприкінці вересня президент України Володимир Зеленський заявив про намір створити прецедент швидкого і масштабного розмінування територій.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter