ЗСУ закликали російських та білоруських військових здаватись у полон

Збройні сили України закликали військовослужбовців об’єднаного угрупування Білорусі та Росії здаватися в український полон. Білорусам обіцяють безперешкодне повернення додому або безпечне проживання в українських військових містечках. Відповідне звернення опублікували ЗСУ у п’ятницю, 11 листопада.

У зверненні українське військове керівництво закликало білоруських військовослужбовців, у разі їх участі у російсько-українській війні, підняти білий прапор та добровільно відмовитись від участі у бойових діях.

«Військовослужбовці Республіки Білорусь, якщо вас все таки змусять взяти участь у війні Путіна проти народу України і якщо ви не можете не виконати цей злочинний наказ, перейшовши державний кордон України: зупиніться у складі підрозділу, заглушіть мотори, розведіть зброю, підніміть білі прапори і дочекайтеся зустрічі з представниками командування ЗСУ», – йдеться у повідомленні ЗСУ.

При цьому, українська сторона обіцяє білорусам або повернення додому, або безпечне перебування на території України. Зокрема, білоруські військові зможуть проживати у військових містечках ЗСУ.

Зброю і військову техніку білоруських військових зберігатимуть на спеціальних складах і стоянках. Їх Україна обіцяє повернути після завершення бойових дій.

Також ЗСУ закликали російських військових здаватися у полон. Їм гарантують дотримання Женевської конвенції і повернення додому після завершення війни.

Нагадаємо, що за даними Генштабу, Росія та Білорусь продовжують розгортання спільного угрупування військ на білоруській території і можуть задіяти їх у Волинській та Поліський операційних зонах. У Генштабі зауважують, що для оборони та відсічі збройної агресії Україна залучить усі можливі інженерні загородження, мінуватиме місцевість та використовуватиме фугаси.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter