За півтори доби фонд Притули зібрав гроші на 60 британських БТР Spartan

FV103 Spartan – гусеничний бронетранспортер британської армії

Український волонтер Сергій Притула оголосив про закінчення благодійного збору на британські бронетранспортери Spartan. У своєму відеозверненні, опублікованому ввечері 3 листопада, Сергій Притула розповів, що за півтори доби з моменту оголошення цього збору, українці перерахували 236 млн грн, і цього вистачить на покупку не 50 Spartan, як планувалося, а 60.

«Українці, ви просто неймовірні! І ніхто, ніколи не переможе ні нашу країну, ні наш народ […] 236 млн грн ми зараз фіксуємо на рахунках і зупиняємо збір, тому що цих коштів вистачає і на 60 “Спартанів”, і десь 2,6 млн грн у нас залишається на ще один проект», – заявив Притула, додавши, що наступний збір буде відбуватись «на щось дуже хороше і дуже броньоване».

FV103 Spartan – гусеничний бронетранспортер британської армії. Spartan оснащений бензиновим двигуном 4.2 xk Jaguar. Довжина становить 5,16 метра, а ширина — 2,48 метра. Транспортний засіб може перевозити сім осіб у складі трьох членів екіпажу та чотирьох пасажирів або двох членів екіпажу та п’яти пасажирів.

БТР озброєний одним 7,62-мм кулеметом L37A1 і може мати чотири диморозрядники з кожного боку. На додаток до ролі БТР, він також використовується як несучи транспортний засіб для ракет Swingfire. Він може розвивати максимальну швидкість 96 км/год і має запас ходу 510 кілометрів.

Нагадаємо, на початку жовтня за добу Сергій Притула та Сергій Стерненко зібрали 352 млн грн гривень на закупівлю ударних дронів-камікадзе RAM ІІ UAV для потреб ЗСУ. А у серпні за зібрані «Фондом Сергія Притули» та блогером Ігорем Лаченковим 600 млн грн придбали супутник та доступ до бази даних знімків компанії ICEYE.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter