Українські пілоти пройдуть навчання на західних винищувачах

Повітряні сили ЗСУ відібрали групу пілотів, які в майбутньому пройдуть навчання керуванню західними винищувачами. Йдеться про кілька десятків пілотів, які володіють англійською мовою. Про це в ефірі марафону «Єдині новини» розповів речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

«Командувувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук визначив групу – це десятки пілотів, які можуть хоч завтра виїхати і навчатися. Потрібно лише визначитися з технікою, яку нам готові надати партнери. Ці льотчики молоді, перспективні, зі знанням англійської мови, з бойовим досвідом», – розповів Ігнат.

Нагадаємо, що Конгрес США раніше ухвалив проект бюджету Пентагону, в якому передбачається 100 млн дол на підготовку українських пілотів. Автор ініціативи конгресмен-республіканець Адам Кінзінгер запропонував витрачати їх на навчання українців на літаках F-15 або F-16. Наразі не було інформації про остаточне схвалення цього положення американською владою.

У Пентагоні заявляли, що хочуть з’ясувати, який тип винищувача буде оптимальним для оновлення української тактичної авіації. Наразі жодних конкретних обіцянок щодо передачі Україні західних літаків досі не було.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter