Рецепти пирога з шпинатом, сиром та яйцем – смачний і корисний варіант для сніданку або обіду

Пиріг зі шпинатом сиром і яйцем – рецепти

Пиріг зі шпинатом, сиром і яйцем – це смачна та корисна страва, яка може стати відмінним варіантом для сніданку, обіду або вечері. Вона поєднує в собі багато корисних речовин, таких як вітаміни та мінерали, які необхідні для підтримання здоров’я.

Один із рецептів приготування пирога зі шпинатом, сиром і яйцем полягає у наступному: спочатку потрібно підготувати тісто. Для цього змішайте муку з кропом та натертим сиром, додайте нарізаний на кубики масло, сіль та трохи води. Потім замішайте тісто, поки воно не стане однорідним. Дайте йому відпочити протягом 30 хвилин.

Після цього треба підготувати начинку. Для цього візьміть шпинат, приберіть його, змийте та наріжте на смужки. Затемніть цибулину, додайте шпинат та готуйте на сотейнику протягом декількох хвилин. Потім додайте натертий сир та розтоплені яйця, перемішайте все разом.

Далі розкатайте тісто на пласт, надріжте його на невеликі квадрати та натріть ці місця натертою цибулею. Покладіть на кожний квадратчик начинку з шпинату та сиру, складіть їх у форму сітки. Після цього поставте пирог у випікальну форму та випікайте протягом 30 хвилин.

Після використанням цих рецептів ви зможете приготувати смачний та корисний пиріг зі шпинатом, сиром і яйцем. Він стане гарним доповненням до вашого столу та додасть різноманіття у ваше харчування. Обов’язково спробуйте цю страву, і ви не пошкодуєте!

Покрокова рецептура

Покрокова рецептура

Для приготування пиріг зі шпинатом, сиром і яйцем спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього змішайте муку з маслом і холодною водою. Тісто повинно бути м’яким і еластичним.

Після приготування тіста його слід обгорнути у плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин для охолодження.

Тим часом можна приступити до приготування начинки. Для цього спочатку треба підсмажити цибулину в сотейнику з використанням оливкової олії до золотистого кольору.

Потім додайте шпинат і трохи кропу. Перший попередньо натертий сир можна додати тільки після того, як шпинат стане м’яким і зменшить свої об’єми.

Після додавання сиру треба дати начинці протушкуватися на плиті ще 2-3 хвилини.

Поки начинка готується, можна вмішати тісто та розкатати його на прямокутник. Розміри прямокутника повинні відповідати розмірам форми для запікання.

Потім потрібно викласти тісто в форму, розтягнувши його руками по всій площі.

Після цього на дно форми потрібно викласти шпинатну начинку з сиром і зробити в ній невеликі “гнізда” для яєць.

Яйця слід розбивати безпосередньо в “гнізда” в начинці, обов’язково зачинивши їх зверху шматочками фета сиру.

Форму з пирогом треба поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку та запекати пиріг протягом 20-25 хвилин.

Після цього пиріг зі шпинатом, сиром і яйцем готовий до подачі на стіл.

Варіації на «шпинатну» тему

Варіації на «шпинатну» тему

Шпинат – це відмінна основа для різних страв, а використанням шпинату можна рознообразити і піріги. Основою пірога є тісто, до якого додається шпинатом. Перший варіант – піріг зі шпинатом, сиром і яйцем. Для його приготування потрібно зробити тісто з шпинату, а потім до нього додати цибулину, фета та натертий сир. Також можна додати зелені: кропу або перцю, щоб страва стала більш смачною.

Другий варіант – піріг зі шпинатом і сиром. Це легка страва, яка готується вкрай просто. Для приготування цього пірога не потрібно додавати яйця, тільки шпинат, цибулю і сир. Тісто можна купити готове або зробити самостійно. Повинні обов’язково врахувати, що шпинат треба обов’язково попередньо зварити, а потім протерти через сито. Шпинат можна додати до тіста або використати як начинку для пірога.

Третій варіант – піріг з шпинатом і фетою. Для його приготування треба зробити тісто, а потім використати шпинат та фету як начинку. Тісто можна зробити з додаванням шпинату, щоб піріг мав насичений зелений колір. Фета натирається на тертку, а потім змішується зі шпинатом. Після приготування пірога його слід полити яєчним розбитим жовтком і посипати свіжим перцем.