Білорусь зняла зі зберігання та відправила в Росію 20 танків Т-72

Білорусь допомагає Росії воювати проти України

Режим білоруського диктатора Аляксандра Лукашенка використовує оборонно-промисловий комплекс Білорусі для ремонту російської військової техніки, пошкодженої в ході бойових дій в Україні. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

У відомстві також повідомили, що білорусами було знято зі зберігання та відправлено в Білгородську область першу партію з двадцяти танків Т-72.

Крім того, в Генштабі ЗСУ повідомили про оперативну обстановку на фронті. Так за даними відомства, протягом минулої доби окупанти випустили одну балістичну та 28 крилатих ракет, 20 з яких були збиті українськими підрозділами протиповітряної оборони.

«Ворог завдав 13 авіаційних ударів та здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню», – йдеться у повідомленні.

Також ворог застосував 14 іранських дронів-камікадзе для ударів по критичній інфраструктурі в Одеській та Миколаївській областях, 12 з цих БПЛА знищили.

Нагадаємо, за даними української розвідки, до Білорусі надходять іранські дрони-камікадзе Shahed-136 (в армії РФ перейменовані на «Герань-2»). Станом на 10 жовтня на територію країни було завезено 32 зазначених БПЛА, до 14 жовтня планується завезти ще 8.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter