Джо Байден пообіцяв надати Україні найсучасніші системи ППО

ЗРК NASAMS

Президент США Джозеф Байден пообіцяв продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну для самооборони, включаючи найсучасніші системи протиповітряної оборони. Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Американський президент наголосив на своїй постійній взаємодії з союзниками та партнерами щодо продовження накладення санкцій на Росію.

У розмові з українським колегою Володимиром Зеленським він висловив своє засудження ракетних ударів, завданих Росією по Україні, в тому числі по Києву, та висловив співчуття рідним і близьким загиблих і поранених у результаті російських атак.

Президент США також вказав на важливість притягнення Росії до відповідальності за її військові злочини та звірства та надання Україні безпеки, економічної та гуманітарної допомоги.

До слова, 6 жовтня видання Politico повідомило, що Україна змінила перелік пріоритетної зброї для отримання в Сполучених Штатів із наближенням зими. Тепер перші місця там посідають системи протиповітряної оборони, оскільки Росія, ймовірно, активізує ракетні удари по інфраструктурі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter