Повітряні сили ЗСУ назвали іранські безпілотники складними цілями

Іранський безпілотник на виставці в Москві

У Військово-повітряних силах ЗСУ підтвердили використання росіянами іранських дронів, але зазначили, що їх доволі складно збивати. Про це у п’ятницю, 16 вересня, в ефірі телемарафону сказав речник ВПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Як пише «Бабель», він підтвердив, що росіяни використовують іранські дрони Shahed-136.

«Зрозуміло, що ціль надзвичайно складна – щоб збивати саме такі цілі, потрібні додаткові системи. Крім того, потрібна знову ж таки пильність наших воїнів», – додав Ігнат.

11 липня у США повідомили, що Іран найближчим часом надасть Росії «до кількох сотень дронів» і навчатиме російських військових користуватися ними. Росія хотіла отримати безпілотники для війни проти України на тлі значних втрат. Іран після цього заявив, що не продавав Росії військову техніку з початку повномасштабного вторгнення на територію України та виступає проти подальшої ескалації бойових дій.

16 липня CNN повідомив, що російська делегація двічі відвідувала Іран для огляду ударних безпілотників Shahed-191 і Shahed-129, які здатні нести ракети. CNN опублікував супутниковий знімок, зроблений у день візиту росіян.

У серпні стало відомо, що Іран, попри свої заяви, таки продав Росії бойові безпілотники. Перший такий українські захисники збили 13 вересня на Харківщині.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter