Смачні рецепти салатів з вареною скумбрією: ідеї для смачних страв

Рецепти салатів з вареною скумбрією

Салат з вареною скумбрією – це смачна та запашна страва, яка обов’язково має знайтися на столі. Дану рибку можна використовувати для приготування різних сочних салатів, які змінять ваше уявлення про звичайні салати. Запечена скумбрія, нарізана на кусочки, стала вдалим доповненням до селери, картоплі, яблука та огірочків. Завдяки майонезу та часнику смак страви набуває незабутнього відтінку.

Один з рецептів цього салату полягає у варенні скумбрії. Тушку скумбрії потрібно варити у подсоленій воді протягом 20 хвилин. Потім її слід нарізати на кубики та додати до вже нарізаного селерою, огірками та картоплею. Яблука й цибулю також треба посікти й додати до інших інгредієнтів. Зверху салату можна посипати насінням селери та огірком, щоб збагатити смак страви. Заправити салат можна майонезом, який додасть неперевершений смак.

Інший рецепт передбачає запікання скумбрії в духовці. Вже готову рибку потрібно змити, ошпарити гарячою водою, видалити шкіру та кістки. Далі, вона розбивається великими шматочками і змащується майонезом. Далі скумбрію потрібно дати просочитися у маринаті з цибулі, огірка та горіхів. Заправити смачний салат можна маринованим огірком, перцем, лавровим листом та майонезом. Салат готується приблизно за дві години, щоб скумбрія наситилася смаком маринату.

Користь скумбрії

Користь скумбрії

Скумбрія – це запашна та смачна рибка, яка чудово поєднується у салатах та інших стравах. Вона має велику кількість корисних речовин, які позитивно впливають на організм.

Багато варених рибок мають низький вміст жирів, але скумбрія – не такий випадок. Для тушок скумбрії потрібно вибирати дрібно, щоб вони добре проварились та здати свою соковитість. Верхню шкірку краще змастити майонезом з додаванням часнику та лаврового листа, щоб вона задіялась. Наступний шар – картопля, нарізана кубиками і заправлена кетчупом. Далі йдуть свіжі огірки та ріпчаста цибуля, також кубиками. Зверху насипається український сільський сир і різнокольорове насіння. Заповнити її вареною скумбрією та смаженим на вершковому маслі з часником шматочком. Тепер салат готовий.

Вареною скумбрією можна посмазати кришку та зберегти рибку. Якщо з’являються яблука, нарізаю їх кубиками та мішаю з майонезом та цукром. Тоді виходить запашний салат із скумбрією і яблуками. Додати до цього огірочки, моркву, ріпчасту цибулю та селеру – салат стане ще смачнішим та соковитішим. Потім потрібно заправити всі ці інгредієнти майонезом та зверху посипати горошком чорного перцю.

Загалом, скумбрія – це дуже корисна риба, яка може доповнити смак будь-якого салату. Вона багата на полезные вещества, которые помогают нам чувствовать себя хорошо и поддерживают наш организм в тонусе.

Готуємо рибу для салату

Готуємо рибу для салату

Скумбрія – це варена рибка з незвичайним запашним смаком і ароматом. Щоб підготувати її для салату потрібно спочатку помити тушку риби, обполоснути її огірком чи лимоном, а потім залити гарячою водою. Додайте у воду лавровий лист, дрібно нарізану цибулю і моркву, а також перцем і сіллю за смаком. Настоюйте рибку в такій заправі протягом години.

Коли скумбрія готова, зліпіть її від кісточок, а потім наріжте на невеликі шматочки. Рибу можна зачистити від шкірки, якщо вона заважає в окремих рецептах салату.

Один зі смачних варіантів салату з вареною скумбрією – це салат з картоплею і селерою. Для його приготування дрібно наріжте варену картоплю і селеру. Додайте нарізані яблука і огірочки. Зверху додайте кубиками нарізану скумбрію, а потім заправте салат майонезом за вашим смаком.

Інший варіант салату з вареною скумбрією – це салат з ріпчастою цибулею і морквою. Для його приготування змішайте настрочену цибулю і овочі разом і посоліть за смаком. Додайте шматочки скумбрії і заправте салат майонезом або сметаною. Такий салат стане смачною стравою на вашому столі.

Рецепти святкових салатів

Салати – це незамінна страва на будь-якому святі. Особливо смачними вони стають, якщо використовувати різноманітні інгредієнти, наприклад, варену рибу.

Один з варіантів святкового салату з вареною скумбрією – це “Запашний салат з рибою”. Для його приготування потрібно варену тушку скумбрії розібрати на філе та нарізати його кубиками. Додати свіженьку ріпчасту цибулю, солодке яблуко, квасолю, огірочки, моркву та селеру, все це також помірно нарізати кубиками. Заправити салат майонезом та перцем, посипати зверху свіжесмаженим часником та дати простояти протягом години, щоб аромати змішались і салат набрав свій смак.

Іншим варіантом святкового салату з рибою є “Лавровий салат з картоплею та рибою”. Для його приготування потрібно варену тушку скумбрії нарізати на невеликі шматочки. Варену картоплю та моркву теж нарізати, овочі і також нарізати, а потім взуття в струнку олійку. Додати дрібно нарізану зелень, огірочки і цибулю. Заправити майонезом та відбити зверху лавровим листком. Особливий смак салату надасть варена болгарська підкладка з морквою та цибулею.

Скориставшись цими рецептами, ви зможете підготувати смачні святкові салати з вареною скумбрією, які будуть чудовим доповненням до будь-якого святкового столу!

Смачний салат-торт

Салат-торт з вареною скумбрією – це смачна страва, яка зможе прикрасити будь-яке святкове застілля або просто радувати гостей на будь-якому обіді. Для приготування цього салату потрібно:

  • тушку вареної скумбрії;
  • цибулю;
  • моркву;
  • селерою;
  • яблука;
  • огірок;
  • кубики вареної картоплі;
  • майонез;
  • часник;
  • лавровий лист;
  • духмяні насіння;
  • молотий перець.

Спочатку потрібно приготувати смачну рибу. Для цього тушку вареної скумбрії треба нарізати дрібними кубиками. Потім дрібно порізати цибулю, моркву, селеру, яблука, огірок. Зверху риби можна посипати духмяними насіннями та кубиками вареної картоплі.

Потрібно селерою, слегка запашною часнику, лавровому листі та молотому перцю. Змастити цю соковиту сумішку майонезом і покласти сверху гарну порцію салату.

Отже, смачний салат-торт з вареною скумбрією готовий! Ця страва стане справжньою окрасою будь-якого свята!

Салат рибний з йогуртовою заправкою

Салат рибний з йогуртовою заправкою

Риба – неймовірний продукт. З ним можна приготувати безліч смачних страв, а особливо салатів. Дати шанс скумбрії – рибі з вираженим одкровенням смаку та аромату. Досить взяти декілька тушок, вареної картоплі та огірочки і поєднати їх у великому салаті. Його головний акцент – це риба, а заправлене овочами та заправками, вона змішується змішується в кубиках картоплі, яблуками, огірком та морквою. Також додайте нарізане на кубики яблука. Цей салат можна сервірвати на столі як на ужин, так і ввечері. Фінальним акордом страви стане йогуртова заправка та лавровий лист. Застосування йогуртової заправки робить смак скумбрії щепетільним та запашним. Зокрема, цисним вмінням заправити селеру та цибулю, дрібно нарізані огірочки, завдяки чому салат стане ще привабливішим

Легкі закуски

Шукаєте легку закуску на святковий стіл? Спробуйте приготувати салат з вареною скумбрією. Цей запашний салат з риби стане смачною додатковою стравою до вашого обіду або вечері.

Для приготування цього салату потрібно варену тушку скумбрії розібрати на філе та нарізати її невеликими шматочками. Додайте в каструлю з вареною скумбрією кубиками нарізану ріпчасту цибулю, запашну моркву, нарізані яблука та огірочки.

Заправте салат майонезом з додаванням дрібно нарізаного часнику, сіллю та перцем. Додайте до салату смаку лавровий лист і смажене насіння селери. Після цього дайте салату настоятися в холодильнику протягом години.

Коли салат готовий, прикрасьте його скибочками огірком та насінням селери. Салат з вареною скумбрією готовий до подачі на стіл. Він ідеально поєднується з картоплею, рибкою та іншими стравами.

Салат з селерою і огірком

Дуже простий і швидкий в приготуванні салат з селерою і огірком стане справжньою знахідкою для любителів вареної скумбрії. Цей салат ідеально підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового столу.

Для приготування салату з селерою і огірком потрібно один вареної скумбрії, трохи селери і кілька огірочків. Усе це порізати дрібними кубиками і помістити у глибоку миску. Додати кубиками нарізану моркву і цибулю.

Далі потрібно заприти салат олією або майонезом, додати сіль, перець і насіння. Для багатшого смаку можна додати нарізане яблуко.

Все добре перемішати, даючи салату відпочити протягом години. Потім знову перевести і за допомогою смачного розміщення на тарілки зверху посипати нарізаною зеленню.

Готовий салат з селерою і огірком можна подати до столу як самостійну страву або гарніром до м’ясної або рибної страви. Він чудово поєднується з печеною картоплею.

Цей рецепт салату стане незамінним для тих, хто хоче смачно та швидко приготувати страву з вареної скумбрії.

Салат з редискою огірком і селерою

Для приготування цього салату нам знадобиться: 2-3 середні огірочки, 1 невелика редиска, 1 невелика пучок селери і декілька горошин цибулі. Також необхідно мати в наявності 2 столові ложки майонезу.

Для початку, приготуємо огірки і редиску. Вони повинні бути нарізані дрібними кубиками. Селеру промиємо і ріжемо так само, як і огірки, тільки трохи більші кубики. Цибулю нарізаємо ріпчастою. Це ми зробимо для того, щоб наш салат мав запашний смак і був більш насиченим.

Далі, беремо варену скумбрію і відділяємо від неї м’ясо від кісток. Воно повинно бути затрощене нарібкою. За потреби можна додати м’ясу кістки скумбрії, вони теж додадуть нашому салату смаку.

В кімнатній температурі збиваємо майонез і посилаємо його на холод протягом години. В нашому випадку використовуємо цей час для приготування інших інгредієнтів.

Далі, беремо кип’ячену воду і варимо в ній моркву й картоплю до м’якості. Потім охолоджуємо ці овочі і ріжемо моркву кубиками, а картоплю – на шматочки.

Тепер з’єднуємо всі інгредієнти. По черзі додаємо в миску огірки, редиску, селеру, цибулю, яблука (нарізані соломкою), моркву і картоплю. Потім додаємо майонез, дрібно нарізану зелень і сок половинки лимона. Лавровий лист, часник, сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо.

Салат з редискою огірком і селерою готовий. Можна подавати на стіл і насолоджуватися його смаком. Цей салат прекрасно підійде до будь-якої страви, особливо до риби.

«Швидкий» салатик з зеленим горошком

Шукаєте швидкі і смачні рецепти салатів з вареною скумбрією? Пропоную спробувати «Швидкий» салатик з зеленим горошком. Цей салат чудово підійде як для повсякденного обіду, так і для святкового столу.

Для приготування цього салату потрібно взяти варену скумбрію. Ви можете приготувати її самостійно або купити готову. Якщо обрала перший варіант, тоді ви повинні варити риби приблизно 20-30 хвилин з лавровим листом, перцем горошком і сіллю.

Поки риба вариться, можна нарізати інші інгредієнти. Злегка змастіть майонезом дно тарілки, потім покладіть розірвану на дрібні шматочки цибулю і нашинковане яблуко. Додайте кубиками нарізану варену моркву і картоплю. Далі додайте нарізані огірочки і скумбрію. Зверху посипте зеленим горошком.

Заправте салат майонезом, додайте дрібно нарізаний часник або смачну зелень, наприклад, селеру. Тепер ваш «Швидкий» салатик з зеленим горошком готовий! Подавайте його на стіл і насолоджуйтесь смаком. Цей салат виглядає дуже апетитно і запашно, а його смак вас приємно здивує!