Верховна Рада призначила Рустема Умерова головою Фонду держмайна

Нардеп фракції «Голос» Рустем Умеров очолив Фонд держмайна

Верховна Рада призначила народного депутата фракції «Голос» Рустема Умерова головою Фонду державного майна України. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Кандидатуру Умерова у середу, 7 вересня, на голосуванні у комітеті підтримали 9 членів комітету, а у сесійній залі ВР – 282 парламентарі. Попереднього голову Фонду держмайна Дмитра Сенниченка звільнили ще 17 лютого.

Рустем Умеров був співзасновником міжнародної організації Bizin Qirim та ГО «Земляцтво кримських татар», а також Кримської міжнародної бізнес асоціації та «Фонду розвитку Криму».

В 2013 році заснував фонд ASTEM Foundation та працював керуючим директором міжнародної інвестиційної компанії ASTEM, з 2014 року – співзасновник благодійного фонду «Евкаф», а 2016 року надав допомогу у створенні Фонду культурної спадщини.

2019 року був обраний до Верховної Ради від партії «Голос» і став членом однойменної фракції. У парламенті обіймав посаду секретаря комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У серпні 2021 року указом президента був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. У 2022 році став членом української делегації на переговорах з Росією.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter