Польща спростила для українців отримання Карти поляка

Польща спростила для українців процедуру отримання Карти поляка – тепер її можна буде отримати на території польської держави, а не у польському консульстві в Україні, як це було дотепер.

«Згідно з оновленням, українці можуть подати документи на отримання чи продовження терміну дії Карти поляка на території Польщі. Раніше громадяни України повинні були звертатися до польського консульства в Україні», – повідомила в середу, 20 липня, Державна прикордонна служба України.

Нові правила набувають чинності з 29 липня.

У Міністерстві закордонних справ Польщі повідомили, що подати документи на Карту поляка можна буде у всіх шістнадцяти воєводствах країни. Нововведенням зможуть скористатися як ті, хто хоче продовжити дію документа, так і ті, хто подається на отримання Карти поляка вперше.

Карта поляка – це документ, який підтверджує приналежність людини з-поза меж Польщі до польської держави і народу. Ця карта дає право на безоплатне отримання довгострокової візи, легальне працевлаштування без спеціального дозволу на роботу, безкоштовне відвідування всіх музеїв, знижку на проїзд залізницею тощо.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter