СБУ затримала в Одесі російського шпигуна, який вивчав систему ППО

Служба безпеки України затримала в Одесі російського агента і тим самим запобігла спробам росіян встановити місцезнаходження та переміщення українських військових підрозділів, протикорабельних комплексів і систем протиповітряної оборони у причорноморських районах України. Отримані координати росія планувала використати для здійснення серії ракетних ударів на півдні, повідомив у понеділок, 11 липня, прес-центр СБУ.

За інформацією правоохоронців, затриманий зрадник був завербований представником російських спецслужб для проведення підривної діяльності в Одесі. Для комунікації між собою вони використовували спеціально створений анонімний Telegram-канал. Саме через нього, як стверджує СБУ, агент одержував завдання та звітував про їх виконання.

«Виявлені позиції українських Сил оборони він мав переправляти у вигляді фотоматеріалів та електронних карт з позначками геолокацій. Інше завдання, яке стояло перед зрадником, – це формування розгалуженої агентурної мережі для збору розвідувальної інформації на півдні», – наголосили в СБУ.

Там повідомили, що під час обшуків у затриманого виявили мобільний термінал з доказами незаконної діяльності, у тому числі таємне листування з окупантами.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину. Суд вже його арештував.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про затримання російського агента, який розвідував позиції української ППО на Дніпропетровщині.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter