Класичний салат «Мімоза» з сиром: рецепт та корисні властивості

Салат «Мімоза» класичний з сиром

Салат «Мімоза» з сиром – це класичний та неймовірно смачний страва, яка стане відмінним додатком до будь-якого свята або просто радуватиме вас у будні дні. Завдяки своїй неповторній комбінації інгредієнтів, цей салат швидко стане вашим улюбленим.

Для приготування цього салату можна використовувати різні кип’яткові інгредієнти – картоплю, моркву, цибулю або рибу. Однак, сир є одним з основних компонентів класичного «Мімоза». Твердий сир має багатий смак та поверхню, яку можна промазувати майонезом або іншими соусами.

Починаємо готувати цей вишуканий салат. Спочатку відваримо картоплю та моркву, а потім охолонути їх. Затемн виставимо жовтки і білки з майонезом. Тепер ми можемо приготувати шари, наша велична мімоза з сиром. Перший шар буде виглядати неймовірно привабливо, ми помістимо на нього терту картоплю. Для наступного шару використовуйте тертий сир. Далі додайте шар майонезу та яєчних жовтків, а згори промазуйте шаром моркви. Посоліть. і перевірте кожен шар шматочком сирного продукту. Ми укладаємо мімозу, зверху усюди терим сир з картоплі та цибулі. Зверху моркву, знову терту сир, останній шар – це майонез.

Салат «Мімоза» класичний з сиром

Салат «Мімоза» класичний з сиром

Салат “Мімоза” – класичний український страва, який приготовлюється з яєчних продуктів, риби та овочів. Головні інгредієнти цього салату – це яйця, сир та риба.

Для приготування класичної Мімози з сиром потрібні такі інгредієнти: яйця, картопля, морква, цибуля, консервована риба, твердий сир, майонез, сіль і зелень.

Щоб приготувати салат «Мімоза» з сиром, починаємо з варення картоплі та моркви. Потім охолонуті овочі потрібно очистити та натерти на тертці з великими отворами.

Далі потрібно приготувати яйця. Варимо їх у окремій каструлі протягом 10-15 хвилин, після чого охолонуті яйця розділимо на білки та жовтки. Жовтки протремо на тертці, а білки наріжемо соломкою.

Салат “Мімоза” складається з шарів, які промазують майонезом. Починаємо з картоплі – стелячи її на дно тарілки. Наступним шаром йде морква, потім риба, а поверх неї – сир. Кожен шар потрібно змастити майонезом.

Останнім шаром буде жовток. Рівномірно розподіляємо його поверх сиру та промазуємо майонезом. Завершуємо салат “Мімоза” класичний з сиром за допомогою соломки з білих білків, яку рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Готовий салат «Мімоза» класичний з сиром рекомендується поставити в холодильник на декілька годин, щоб розташовані у ньому інгредієнти добре пропиталися. Після цього салат готовий до подачі. Смачного!

«Мімоза» салат рецепт з сиром – старовинний рецепт

«Мімоза» салат рецепт з сиром – старовинний рецепт

Салат «Мімоза» з сиром – це класичний старовинний рецепт, який давно визнаний гурманами. Його ніжний смак і незвичайна структура роблять цей салат неперевершеним. Для приготування цього салату з сиром потрібно кілька простих і доступних продуктів і трохи уваги.

Салат «Мімоза» починаємо готувати з тільки вареної та охолонутої картоплі. Її потрібно злегка промазувати майонезом, щоб салат отримав м’яку і ніжну консистенцію. Далі розташовуємо шари: тертий жовток, консервована риба або м’ясо, твердий сир, морква, а поверх – ще один шар майонезу. Кожний шар прикрашається тертим яйцем та цибулею, щоб салат був не тільки смачним, але й красивим.

Процес приготування салату «Мімоза» сиром не займе багато часу, але його смак приємно здивує вас і вашу сім’ю. Салат можна подавати як самостійну страву або як гарнір до основного обіду. Ви також можете спробувати різні варіації цього рецепта, наприклад, додати до салату кукурудзу чи горошок для насиченішого смаку.

Салат «Мімоза» з плавленим сиром

Салат «Мімоза» з плавленим сиром

Салат “Мімоза” – класичний український рецепт, який ми з вами можемо приготувати з плавленим сиром. Цей салат – чудовий варіант для будь-якого святкового столу.

У класичному рецепті “Мімози” промазуємо шарами картоплю, моркву і яєчні білки, а поверх усього цього шаруємо твердий сир та майонез. Але в нашому випадку, замість твердого сиру, ми використаємо плавлений сир.

Основні інгредієнти для приготування цього салату – це цілі крупні картоплі, готовані у шкірці, яйця, морква, плавлений сир і майонез. Для прикраси можна використовувати кілька ковбасних червонців, солодку цибулю або рибний шейкер з кунжутом.

Спочатку готуємо картоплю, моркву і яйця. Картоплю варимо у шкірці в солоній воді до готовності, потім охолонути, очистити і натерти на тертці. Моркву також варимо, охолонути, очистити і натерти на тертці. Жовтки з яєць розділяємо від білків і змішуємо їх з майонезом.

Далі розпочинаємо збирати наш салат. Перший шар – картопля, промазуємо її майонезом. Другий шар – морква, промазуємо її майонезом. Третій шар – жовтки з майонезом. Четвертий шар – плавлений сир, промазуємо його майонезом. Останній шар – тертий білок, промазуємо майонезом і прикрашаємо салат консервованою рибою або ковбасою, цибулею і шейкером з кунжутом.