Росіяни завозять власний персонал на Запорізьку АЕС

За планом росіян, усі робітники станції, що не погоджуються співпрацювати з ними, мають залишити Енергодар

Російські окупанти завозять на захоплену Запорізьку АЕС власних працівників з «Росенергоатому», оскільки українські фахівці відмовляються співпрацювати з ними. За планом росіян, усі незгодні робітники станції мають залишити місто Енергодар. Про це повідомили у Центі національного спротиву.

Як зазначається, не допомагають окупантам навіть пропозиції у формі підвищених зарплат і оплачуваного відпочинку в Кирилівці або Криму. Тож окупанти до кінця місяця планують сформувати новий штатний розпис станції. За планом росіян, усі робітники станції, що не погоджуються співпрацювати з ними, мають залишити місто.

«Зауважимо, що така ситуація в окупантів і в інших галузях. Так, не йдуть на співпрацю та не оформлюють нові трудові договори працівники ДСНС. Захоплену залізницю обслуговують працівники Кримського залізниці, адже місцеві здебільшого відмовились», – заявляють у Центрі.

Щоб мотивувати росіян переїздити на окуповану територію України, «переселенцям» виплачують премію – 8,5 тисячі рублів. Для забезпечення житлом росіяни проводять інвентаризацію в окупованих містах із подальшим розселенням у квартирах тих, хто залишив місто.

30 червня в НАЕК «Енергоатом» повідомили, що росіяни катують працівників Запорізької АЕС, щоб змусити їх осушити охолоджувальні басейни. Також окупанти викрадали опрацівників ЗАЕС.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter