Євросоюз планує виділити Україні ще 9,5 млрд доларів допомоги

Найближчими днями Європейський Союз завершить погодження деталей фінансової допомоги для України в розмірі 9,5 млрд доларів. Про це пише Bloomberg з посиланням на чиновників ЄС.

Нова програма макрофінансової допомоги для Києва складатиметься з кредитів на 25 років з 10-річним пільговим періодом для відшкодування основної суми. Водночас наголошується, що відсоткові платежі покриватимуться з бюджету ЄС.

Держави-члени нададуть близько 8 млрд євро. За словами чиновників, решта надійде з бюджету ЄС. За прогнозом, перша виплата з цієї допомоги відбудеться цього літа.

За словами офіційних осіб, пропозиція, ймовірно, буде готова пізніше цього тижня, а лідери ЄС мають зустрітися 23-24 червня, щоб обговорити план реконструкції України та її заявку на членство у блоці. План допомоги повинен бути схвалений усіма 27 державами-членами.

Очікується, що пакет фінансової допомоги передбачатиме деякі умови, які враховуватимуть поточні обставини та будуть пов’язані із зусиллями щодо відновлення та недопущення нецільового використання коштів, заявили представники ЄС.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter