Пентагон назвав чинники, які допомагають росіянам просуватися на Донбасі

Окупанти врахували свої помилки під Києвом, а тому просуваються обережніше й не відходять далеко від джерел постачання

За оцінкою фахівців Пентагону, просування військових держави-терориста Росії на українському Донбасі пов’язане зокрема з географією місцевості й близькістю до РФ. Окупанти тепер просуваються обережніше й остерігаються відходити надто далеко від джерел постачання. Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі, пише «Громадське».

Кірбі нагадав, російські війська під час спроби атакувати Київ у перші дні вторгнення не розрахували свої можливості заправитися, прогодувати себе й поповнити запаси.

«На Донбасі інша місцевість. Вона більш плоска. Вона більш відкрита. Там багато полів, маленьких сіл і міст. І оскільки Донбас на крайньому сході України, він ближче до Росії і ближче до їхніх органічних каналів постачання та можливостей», – сказав він.

Речник Пентагону зазначив, що росіяни пам’ятають досвід з-під Києва, тож остерігаються заходити надто далеко вперед від своїх джерел постачання.

«Частково це пов’язане з географією – близькістю до РФ та особливостями території. Чому росіяни лише поступово просуваються, це звісно, через український опір, але також і тому, що вони не хочуть відійти надто далеко від джерел постачання», – пояснив Кірбі.

У Пентагоні також вважають, що окупанти не змогли розв’язати проблеми з командуванням та інтеграцією повітряних сил із наземними.

Нагадаємо, за оцінками Пентагону, попри величезну перевагу в чисельності, російські війська на Донбасі досягли лише незначного прогресу. Ці здобутки РФ компенсуються досягненнями України на інших напрямках, особливо навколо Харкова.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter