Рецепт сирних коржиків з насиченим смаком і пухкими текстурою

Сирні коржики

Сирні коржики – це смачна страва, що приготувати її дуже просто та швидко. Головний складовий елемент цієї страви – це сир. Для приготування сирних коржиків можна використовувати різні види сиру, який додає неповторний смак і аромат.

Для приготування сирних коржиків спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього змішуємо пшеничне тісто з кефіром або йогуртом, додаємо натертий часник, дрібну соду та сіль. Залишаємо тісто на 20-30 хвилин, щоб воно трохи піднялось.

Потім з тіста формуємо кульки розміром приблизно з чайну ложку. Кульки викладаємо на розогріту сковороду з розтопленим маслом і смажимо до золотистого кольору з обох сторін.

Після цього можна готувати начинку для коржиків. Для цього можна використовувати м’ясо, яке треба обсмажити на сковороді до готовності. Потім м’ясо знаходиться на крупній тертці або перемолюється у блендері. Додаємо до м’яса сіль, перець та інші приправи за смаком.

Потім на засмажену сторону кожного коржика кладемо начинку, складаємо їх попарно і прикриваємо кришкою, щоб температура м’яса піднялася до готовності. Такі сирні коржики вийдуть дуже смачними і ситними, а їх можна подавати як окрему страву або зі свіжим хлібом.

Сирні коржики з шинкою за 15 хвилин

Сирні коржики з шинкою за 15 хвилин

Для приготування сирних коржиків з шинкою вам знадобиться всього 15 хвилин вашого часу. Це простий і швидкий рецепт, який підійде навіть тим, хто не має багато досвіду в кулінарії.

Для тесту нам потрібно: пшеничне борошно – 1 чайна чашка, кефір або йогурт – 1 склянка, сіль – за смаком, сода – на кінчику ножа. Для начинки: шинка – 200 грам, сир твердий – 100 грам, часник – 2 зубчики.

Починаємо з приготування тіста. Викладаємо на стіл сито, просіваємо через нього борошно, додаємо сіль і соду. Добре перемішуємо сухі інгредієнти. Потім вливаємо кефір або йогурт і знову все перемішуємо до однорідної консистенції.

Після цього тісто треба залишити на 5 хвилин, щоб воно набуло. Тим часом готуємо начинку. Шинку ріжемо на дрібні кубики, сир теремо на крупній терці. Часник розковтуємо і дрібно ріжемо.

Тісто розкочуємо виріб тонким шаром, викладаємо на половину його шинку, натертий сир і часник. Згортаємо тісто наполовину і змащуємо маслом. Згини відрізаємо на хлібопічки і складаємо на противень, покритий пергаментом.

Випікаємо сирні коржики в хлібопічці протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів. Готові смачні коржики подаємо на стіл теплими. Для підкреслення смаку можна приготувати соус зайця або інші соуси на вибір. Смачного!

Сирні коржики з начинкою

Сирні коржики з начинкою

Сирні коржики з начинкою – це смачна і проста у приготуванні страва, яка відмінно підійде як для сніданку, так і для перекусу вдень. Її можна викласти на стіл нарівні з хлібопічками, адже це дійсно ситний виріб.

Для приготування сирних коржиків з начинкою нам знадобиться таких інгредієнтів:

  • 200 грамів сиру;
  • 1 склянка кефіру або йогурту;
  • 2 столові ложки масла;
  • сіль за смаком;
  • 1/2 чайної ложки соди;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 300 грамів пшеничного борошна.

Для начинки можна використовувати різні інгредієнти, наприклад, м’ясо або часник. Загалом, додати в начинку можна все, що смакує вам. Натертий сир додаємо до тесту і замішуємо його на столі протягом кількох хвилин.

Потім формуємо невеликі кружечки, які потрібно злегка розітрити в руках і в середину поставити невелику ложечку начинки. Коржики складаємо на розігрітій сковороді з маслом і смажимо з обох сторін до золотистого кольору. Готові сирні коржики з начинкою можна подавати на стіл гарячими або залишити їх охолонути та подати як холодну закуску.