Закарпатський активіст отримав шість років тюрми за смертельну ДТП


Закарпатський активіст отримав шість років тюрми за смертельну ДТП

Павло Павлов зараз перебуває під вартою на Київщині за незакоенне поводження зі зброєю

Ужгородський суд підтвердив вирок закарпатському активісту ГО «Доста» Павлу Павлову за скоєну у 2017 році смертельну ДТП та залишив покарання у 6 років тюрми в силі. Обвинувачений також має виплатити родині загиблого 200 тис. грн відшкодування. За даними правоохоронців, Павла Павлова затримали у Київській області, він перебуває під вартою через інший злочин – незаконне поводження із боєприпасами.

У грудні 2017 року Павла Павлова звинуватили у вчиненні ДТП на об’їзній дорозі в Ужгороді. Автомобіль Skoda Oktavia, за кермом якого був Павлов, збив 59-річного ужгородця на пішохідному переході поблизу ресторану «Кілікія». Водій авто втік із місця ДТП, а пішохід від отриманих травм помер. У березні 2021 року суд визнав Павла Павлова винним вирок за ч. 1 ст. 286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) та ч. 3 ст. 135 ККУ (залишення потерпілого у ДТП в небезпеці) та призначив йому 6 років ув’язнення та позбавлення права керувати автомобілем на 3 роки. Прокуратура оскаржила цей вирок через м’якість покарання.

У п’ятницю, 13 травня, прес-служба Закарпатської обласної прокуратури повідомила, що за підсумками розгляду апеляції Павла Павлова звільнили від покарання за скоєння аварії у зв’язку із закінченням строків давності, однак в частині відповідальності за залишення потерпілого в небезпеці (ч. 3 ст. 135 ККУ) вирок залишили в силі – Павло Павлов отримав ті ж самі 6 років за ґратами. Крім того, він має виплатити родині загиблого ужгородця 200 тис. грн відшкодування.

У прес-службі прокуратури уточнюють, що наразі закарпатець перебуває під вартою на території Київщини за підозрою у скоєнні іншого злочину в період воєнного стану. Йдеться про незаконне поводження із боєприпасами.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter