На Херсонщині та частині Запоріжжя окупанти вимкнули інтернет та мобільний зв’язок

Росіяни намагаються залишити українців без доступу до правдивої інформації про перебіг війни

Російсько-окупаційні сили обірвали волоконно-оптичні магістральні лінії та від’єднали від електропостачання обладнання операторів мобільного та інтернет-зв’язку на Херсонщині та в частині Запорізької області. Про це повідомили у Держспецзв’язку.

Як повідомляється, 30 квітня жителі цих регіонів спочатку відчули перебої з інтернетом та мобільним зв’язком, а потім ці послуги зникли на значних територіях. Проблеми виникли одночасно у всіх операторів мобільного зв’язку, а також у постачальників фіксованих інтернет-послуг.

У Держспецзв’язку наголошують, що такі кроки росіян вказують на їхню спробу залишити українців без доступу до правдивої інформації про перебіг війни та зробити свою пропаганду безальтернативним джерелом інформації.

Паралельно з вимкненням українських операторів на інформаційних ресурсах держави-терориста Росії почали розповсюджувати фейки, нібито розпорядження вимкнути зв’язок дала українська влада.

«Це неправда, оскільки ми завжди обстоювали максимальний доступ українців до засобів зв’язку. А Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку і перед війною, і на початку вторгнення висловив однозначну позицію держави – оператори повинні забезпечити українців зв’язком та доступом до інформації», – зазначили у відомстві.

Українців, які перебувають на окупованих районах, закликають за можливості переїжджати до інших регіонів, бути обережними та не наражати себе на небезпеку

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter