Росіяни вперше завдали по Маріуполю удари дальніми бомбардувальниками

Росіяни скористалися дальнім стратегічним бомбардувальником Ту-22М3

Вперше від початку збройної агресії Росія нанесла по Маріуполю бомбові удари дальніми бомбардувальниками Ту-22М3, повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

За його словами, в Маріуполі точаться бої в районі металургійного комбінату ім. Ілліча та у порту, місто атакують російські бомбардувальники Су-24М та Су-34, а також згаданий Ту-22М3.

«В Маріуполі складна ситуація, російська армія постійно залучає додаткові підрозділи для того, щоб штурмувати це місто. Ідуть активні бої в районі заводу Ілліча. У портовій зоні Маріуполя підрозділи здійснюють штурмові дії, але повністю захопити це місто росіянам наразі не вдається. По місту також били бомбардувальники Су-24М та Су-34», – сказав Мотузяник на брифінгу в п’ятницю, 15 квітня, пише LB.ua.

Крім того, за словами речника Міноборони, 14 квітня екіпажі двох стратегічних російських бомбардувальників ТУ-95/160 здійснили пуски крилатих ракет повітряного базування по території України з повітряного простору Краснодарського краю Росії. За інформацією Мотузяника, зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів по території України. У Чорному морі зафіксували три носії крилатих ракет морського базування типу Калібр.

Додамо, що Ту-22М має кілька модифікацій. Це дальній стратегічний бомбардувальник-ракетоносець/розвідник зі змінною геометрією крила. Його максимальна швидкість становить 2300 км/год, а його бойовий радіус становить від 1500 до 1850 км. Це означає, що для завдання ракетних ударів він може перебувати від цілі на вищезгаданій відстані.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter