Київ попри війну відвідають президенти чотирьох країн

Президенти дружніх до України держав їдуть до Києва, щоб висловити підтримку українському народові

Президент Литви Гітанас Науседа повідомив, що їде з візитом до Києва. Разом з ним, Київ відвідають президент Польщі Анджей Дуда, Латвії Егілс Левітс і Естонії Алар Каріс. Лідери цих країн зустрінуться із президентом України Володимиром Зеленським.

«Їду до Києва з сильним меседжем про політичну підтримку та військову допомогу. Литва й надалі підтримуватиме боротьбу України за свій суверенітет та свободу. Разом до перемоги», – написав Науседа у Twitter після прибуття до Києва.

Литовський лідер також опублікував фото, на якому біля вагона поруч із ним перебувають президенти Польщі Анджей Дуда і Латвії Егілс Левітс. Вони зустрічалися напередодні у вівторок у польському Ряшеві на позачерговому саміті, щоби продемонструвати солідарність з Україною.

У свою чергу президент Естонії Алар Каріс також розмістив у “Твіттері” фото та повідомлення про поїздку до Києва разом з лідерами Польщі, Литви та Латвії.

«На шляху до Києва, до міста, яке жахливо постраждало через війну з Росією з моменту мого останнього візиту. Разом з президентами Анджеєм Дудою, Гітанасом Науседою та Егілсом Левітсом ми відвідуємо Україну, щоб надати сильну підтримку українському народу, зустрінемося з дорогим другом президентом Володимиром Зеленським. Слава Україні», – написав Каріс.

Нагадаємо, раніше Київ відвідав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Нагадаємо, що ще одним жестом підтримки України з боку низки країн є повернення до Києва своїх дипломатичних представництв, які були евакуйовані за кілька днів до початку або безпосередньо під час війни.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter