Захисники Маріуполя розповіли про стан постраждалих від російської хімічної атаки

Полк «Азов» опублікував відео із постраждалим бійцем від російської хіматаки

Постраждалі унаслідок розпилення росіянами над Маріуполем отруйної речовини невідомого походження зараз у відносно задовільному стані. Контакт цивільних з речовиною був мінімальним, оскільки вони були не близько до епіцентру ураження, дещо ближче перебували військовослужбовці. Про це повідомили у полку «Азов», бійці якого захищають Маріуполь.

Там додали, що обстежити місце подій повною мірою наразі неможливо через ворожий вогонь.

Також полк опублікував відео з постраждалим військовослужбовцем, який зараз у помірному стані. Двоє інших – під постійним наглядом лікарів. Серед постраждалих цивільних найгірший стан у літньої жінки, повідомили бійці «Азова».

Серед основних симптомів у постраждалих:

  • гіперемія обличчя;
  • підвищення артеріального тиску;
  • сухість та печія в області ротоглотки і слизових ділянок очей.

«Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім через перебування в повній блокаді їх токсикологічний аналіз неможливий», – додали в «Азові».

Нагадаємо, що Міністерство оборони України перевіряє інформацію про застосування російськими військами хімічної зброї в Маріуполі.

Полк «Азов» заявив, що близько 21:00 11 квітня російські війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруйну речовину невідомого походження, яку скинули з ворожого безпілотного літального апарату. Перед цим російський бойовик із так званої «ДНР» і один із керівників «народної міліції ДНР» Едуард Басурін заявив, що українських оборонців Маріуполя потрібно заблокувати на заводі «Азовсталь», а потім застосувати там хімічну зброю.

Маріуполь у блокаді від початку березня. Російські війська щодня обстрілюють ракетами, танками та реактивними системами міську інфраструктуру. На 90% зруйнований житловий фонд міста, загинуло багато мирних мешканців. Щоб приховати свої злочини, загарбники рф спалюють тіла цивільних у мобільних крематоріях.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко заявив про щонайменше 10 тисяч загиблих цивільних, а президент Володимир Зеленський – про десятки тисяч.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter