Ухилянти вдавали з себе далекобійників, щоб втекти у Румунію

Військовозобов’язані чоловіки платили по 5 тис. дол. за фіктивну роботу далекобійниками

Громадяни України, які підлягали мобілізації, фіктивно працевлаштовувалися водіями-далекобійниками та намагалися через Чернівецьку область незаконно виїхати у Румунію. Ухилянтів затримали у пункті пропуску «Порубне» при спробі перетнути кордон. Кількість затриманих не уточнюється. Відомо, що за документи про роботу далекобійниками ухилянти заплатили по $5 тис. кожен.

Про викриття ще однієї схеми незаконного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками у середу, 6 квітня, повідомила Державна прикордонна служба. Правоохоронці встановили, що кілька ухилянтів чоловіків завчасно фіктивно працевлаштувалися водіями-далекобійниками. Їх особисті дані вносилися до відповідної системи, що, на їх погляд, гарантувало подальше безперешкодне перетинання кордону.

«Громадян України, які, чомусь їхали не вантажним, а легковим автомобілем, затримали під час перетину кордону в пункті пропуску «Порубне». Відомо, що за послуги вони сплатили по 5 тисяч доларів США кожен», – йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

На чоловіків склали адмінпротоколи за спробу незаконного перетинання кордону. Правоохоронці встановлюють усі обставини інциденту та причетних до незаконної оборудки осіб.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter