Путін заявив про намір взяти під контроль всю Україну

24 лютого президент Росії Владімір Путін оголосив війну Україні

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що «найгірше в Україні ще попереду». Таку заяву він зробив після телефонної розмови з президентом Росії Владіміром Путіним, який заявив про намір продовжувати наступ та «взяти під контроль всю Україну». Про це пише французьке Le Figaro з посиланням на Єлисейський палац.

Під час телефонної розмови з французьким президентом Владімір Путін «висловив «велику рішучість» продовжувати наступ, метою якого є «взяття під контроль» всієї країни».

Розмова Макрона з Путіним тривала півтори години. Президент РФ заявив, що зараз операція російської армії розвивається за планом і ситуація загострюватиметься, якщо українці не приймуть його умови.

Станом на 3 березня в Україні уже восьмий день триває повномасштабна війна, яку розпочала Росія. Найзапекліші бої тривають на сході, півдні та центрі України, під обстріли потрапляють мирні міста, наприклад Харків, Київ, Херсон. Російським військовим не вдається закріпитись, тому вони запускають ракети по житлових будинках та лікарнях, обстрілюють цивільних, провокуючи значні втрати.

Росіяни все частіше здаються в полон ЗСУ цілими підрозділами, вони заявляють, що їх кинули в Україну як гарматне м’ясо. На війну з Україною, яка триває уже восьмий день, їм видали сухпайки лише на три дні, термін придатності продуктів вийшов ще у 2015 році.

За тиждень війни втрати Росії серед особового складу становлять уже 9000 людей.

Нагадаємо, що 3 березня розпочався другий етап перемовин між українською та російською стороною щодо припинення вогню.

Хроніки вторгнення Росії. День восьмий – у прямій трансляції ZAXID.NET

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter