Росія закинула в Україну понад 60 батальйонних тактичних груп

На територію України введено понад 60 батальйонних тактичних груп російських військ з метою блокування Києва і створення сухопутного коридору до окупованого Криму, йдеться у заяві Генерального штабу ЗСУ.

«На цей час з 90 БТГр на територію України введено понад 60 батальйонних тактичних груп. Основні зусилля противник зосереджує на Слобожанському, Сіверському, Таврійському напрямках», – поінформували у Генштабі.

Також з Білорусі проводяться демонстраційні дії вздовж північної ділянки держкордону України літаками Су-25СМ з аеродрому Лунінець.

«Вже зрозумілий підступний план російських загарбників. Основною метою операції є блокування Києва, створення сухопутного коридору до півострова Крим та самопроголошеної ПМР [Придністровської Молдовської Республіки]. Для цього висаджено повітряний тактичний десант: до 200 російських солдат на аеродромі Гостомель», – заявили у Генштабі. Додамо, що українські військові цей аеропорт відбили.

Крім того, у відомстві зазначили, що ще одна мета ворога – завдати шкоди критично важливій цивільній інфраструктурі, по якій регулярно наносяться ракетно-авіаційні удари.

За даними Генштабу, на підступах до Херсона ведуться бої. Противник намагається обійти місто зі сходу та продовжити наступ у напрямку Миколаєва.

Нагадаємо, Росія напала на Україну 24 лютого. Підсумки першого дня війни і хроніку війни читайте на ZAXID.NET.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter