США ввели санкції проти оператора газопроводу «Північний потік-2»

Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон вводить санкції проти компанії-оператора російського газопроводу «Північний потік-2» та його посадовців. Про це прес-служба Білого дому повідомила увечері в середу, 23 лютого. Йдетьчя про компанію Nord Stream-2 AG, яка відповідальна за введення в дію газопроводу.

Байден розповів, що Німеччина вирішила зупинити сертифікацію газогону після консультацій зі США. А тепер свої обмеження щодо російського проекту запроваджує і Вашингтон.

«Ці кроки є ще однією частиною нашого початкового пакета санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я чітко дав зрозуміти, ми без вагань вдамось до подальших кроків, якщо Росія продовжить ескалацію», – зазначив Байден.

Він подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за згоду притягати Росію до відповідальності за її дії.

«Своїми діями президент Путін дав світу непереборний стимул відмовитися від російського газу та перейти до інших видів енергії», – констатував президент США.

За інформацією Міністерства фінансів США, санкції поширюються не лише на компанію-оператора, а і на її виконавчого директора Матіаса Варніга. Санкції проти Nord Stream 2 AG означають заборону з 2 березня 2022 року будь-яких фінансових операцій із компанією та фізичними особами, якими вона володіє або в яких має контрольний пакет акцій.

Загалом за визнання Росією «незалежності» окупованих районів Донбасу санкції вже ввели США, Велика Британія, Євросоюз, Канада, Японія й Австралія.

Загалом під санкції потрапили всі депутати Держдуми, які голосували за визнання «ДНР» і «ЛНР», деякі російські олігархи, банки і чиновники.

Газопровід «Північний потік-2» призначений для транзиту російського газу в обхід України.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter