Контрабандиста із Закарпаття посадили на 15 років за вбивство прикордонника

Водій Audi втік, але пізніше сам здався правоохоронцям

Контрабандиста із Рахова засудили до 15 років позбавлення волі за смертельний наїзд на прикордонника – майора Вадима Березенського. Інцидент стався ще восени 2018 року у Діловому, поблизу кордону з Румунією, коли двоє місцевих мешканців намагалися перевезти десять ящиків сигарет закордон. Як повідомляв ZAXID.NET, контрабандист на Audi навмисно переїхав офіцера Держприкордонслужби під час затримання. Від травм прикордонник помер у лікарні через кілька днів.

Про вирок у резонансній справі у п’ятницю, 31 березня, повідомила прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону. «Прокурори у суді довели, що 15 листопада 2018 року, у селі Ділове на Закарпатті обвинувачений на автомобілі Audi на румунській реєстрації свідомо здійснив наїзд на працівника прикордонної служби, який виконував свої службові обов’язки», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Як повідомляв ZAXID.NET, інцидент стався в момент, коли майор 34-річний Вадим Березенський опитував одного із затриманих того вечора контрабандистів, який сприяв у переправленні до Румунії сигарет. У цей час на прикордонника наїхав водій автомобіля Audi. Водій втік, залишивши автомобіль на місці події. Травмованого майора Вадима Березенського доставили до лікарні, одна врятувати його життя медикам не вдалося – він помер за кілька днів. Винуватець смерті прикордонника пізніше сам здався поліції.

Відтак суд визнав мешканця Рахова винним у посяганні на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 КК України). За скоєне чоловік отримав 15 років позбавлення волі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter