У центрі Києва стрітрейсерам вручили повістки за порушення спокою

Гонщикам та їхнім глядачам видали повістки до військкоматів біля НСК «Олімпійський»

На зустріч стрітрейсерів у центру Києва прибули поліцейські та співробітники військкомату, які роздавали повістки порушникам спокою. Про це повідомивзаступник голови департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у неділю, 23 квітня.

За його словами, правоохоронці та військові провели рейд поблизу центрального НСК «Олімпійський», на якому в стрітрейсерів та їхніх глядачів взяли анкетні дані та запросили до територіального центру комплектування. Олексій Білошицький зазначив, що фанати їзди неодноразово порушували закони та шуміли у Києві, заважаючи місцевим мешканцям та зневажаючи умови воєнного часу.

«Заганяти заряджені тачки в самісінький центр міста, ревіти там моторами, дрифтувати вулицями — то вже називається фарс під час війни. А біля цих заряджених моторів крутяться молодчики, які за віком і станом здоровʼя могли б, наприклад, тримати автомат. Отож, цього разу ми запросили на захід військкомів. Які, своєю чергою, “запрошували” форсажників», – заявив він.

Скільком людям вручили повістки та чи оштрафували стрітрейсерів за перегони, Олександр Білошицький не уточнив. Також заступник начальника патрульної поліції не зазначив, наскільки ефективним є покарання у вигляді вручення повісток.

Зазначимо, з червня 2022 року в Києві заборонили користуватися транспортом без шумопоглиначів під час воєнного стану. Попри це, київські гонщики не припинили влаштовувати перегони та лякати місцевих мешканців. Про зібрання гонщиків у Києві розповів у жовтні 2022 року журналіст Михайло Ткач, який зазначив, що стрітрейсери їздять не тільки в центральних частинах міста, але і там, де розташовані військові госпіталі з пораненими захисниками. Після репортажу Михайла Ткача на його номер почало надходити багато SMS та дзвінків зі спробами тиску зі сторони гонщиків та їхніх прихильників.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter