Кабмін визначив шість населених пунктів для комплексної відбудови за новими принципами

Зруйнований внаслідок російської атаки будинок у Бородянці

Кабмін визначив перші шість населених пунктів, які відновлюватимуть за принципом «краще, ніж було». Це будуть комплексні проекти відбудови, а не лише точкове відновлення знищених будівель. Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, першими учасниками експериментальної програми стануть:

  • місто Бородянка (Київська область);
  • село Мощун (Київська область);
  • місто Тростянець (Сумська область);
  • село Посад-Покровське (Херсонська область);
  • село Ягідне (Чернігівська область);
  • село Циркуни (Харківська область).

«Це означає, що будуть відбудовувати не окремі будівлі та споруди, а все – із системним підходом, новим плануванням і повною трансформацією цих населених пунктів», – пояснив прем’єр.

Реалізація експериментального проєкту, уточнив Шмигаль, не означає, що відновлення не торкнеться інших населених пунктів. Відбудова вже триває по всій країні. Цей документ — про пошук найбільш ефективних підходів, які забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення водночас.

«Тепер саме з них починаємо відбудову за принципом «краще, ніж було», – заявив Шмигаль.

Також Шмигаль розповів, що уряд створив Міжвідомчу робочу групу, яка розглядатиме питання виділення коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії. Ця група розглядатиме всі проекти з відновлення, які подаватимуть різні відомства. Уся інформація буде відкритою, тому кожен українець зможе стежити за тим, куди саме витрачаються гроші на відновлення.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter