Як приготувати курку у пічці: рецепт та поради

Готуємо куріпку в духовці

Готувати куріпку в духовці – це справжнє задоволення для справжніх гурманів. Цей спосіб приготування дозволяє зберегти соковитість та ніжний смак м’яса, а також додати птаху апетитний і ароматний смак. Наш рецепт доповнений вишуканими інгредієнтами та цікавими спеціями, які зроблять вашу куріпку неперевершеною.

Перш за все, приготуйте інгредієнти: куріпку, сіль, чорний перець, лимон, олію, мед, гірчицю та сметану. Відправте куріпку в духовку на попередньо розігрітий до 180 градусів протягом години. У цей час приготуйте соус з меду, гірчиці та сметани. Змішайте ці інгредієнти в деко і додайте лимонний сік. Підсмажте соус на сковороді з маслом до прозорого стану та відправте його в духовку разом із куріпкою на ще 20 хвилин.

Коли куріпка буде готова, вийміть її з духовки та залийте вершковим соусом з гірчицею. Подаємо куріпку на столові зеленню та свіжим хлібом. Приготуйте цю смачну страву для своїх гостей або родини і приємно проведіть час за кухнею!

Технологія запікання дичини куріпок

Технологія запікання дичини куріпок

Запікання дичини куріпок – це смачний спосіб приготування птахів у духовці, який дозволяє зберегти всі соки та аромати м’яса. Для цього потрібно вибрати свіжу курку, яка має біле, соковите м’ясо та ніжну структуру.

Перш ніж розпочати приготування, підготуйте всі необхідні інгредієнти: куріпку, сіль, перець, масло, лимонний сік та шкірку, чорний перець, гірчицю, мед, вершкове масло, столову ложку меду, сметану, петрушку, а також морську сіль.

Спочатку розітріть куріпку зі спеціями: сіллю, перцем, гірчицею та лимонним соком. Зверху вам потрібно змастити птаха олією, а потім посипати його петрушкою та чорним перцем.

Далі потрібно укласти куріпку в прозору сковороду, покрити її вершковим маслом та лимонними шкурками. Відправте сковороду з птахом у гарячу духовку на годину при температурі в 180 градусів.

Коли куріпка запікається у духовці, ви можете приготувати соус до неї. Для цього змішайте сметану з медом, додайте трохи лимонного соку, сіль та перець за смаком.

Після години проверте готовність куріпки за допомогою ножа: деку забийте ним в черевце птаха, якщо з нього йде прозорий сік – куріпка готова. Якщо ж сік рожевий, потрібно ще трохи запекти.

Подавати запечену куріпку краще у гарячому вигляді, прикрашаючи її зеленню та лецитись з гарним вином. Смачного!

П’ять кращих запечених страв з куріпки

П’ять кращих запечених страв з куріпки

Запечена курка – це чудовий спосіб приготування птиці, який додає їй багато смаку та аромату. Інгредієнти для запікання курки можуть бути різними – від дичини та морської солі до лимонного соку та червоного перцю. Однак, щоб досягти найкращого смаку, варто вибрати кращі рецепти та дотримуватися їх.

1. Запечена курка з прозорим вином та гірчицею

Для приготування цієї страви вам знадобиться куряче черевце, лимонний сік, гірчиця, прозоре вино, солі та перець. Спочатку запекти курку на сковороді з обох сторін, потім укласти її на деку, змащену олією, та залити прозорим вином і добавити гірчицю. Запекати в духовці протягом години. Подається гарячо з пшеничною кашею та вершковою сметаною.

2. Запечена курка з травами та лимоном

Для цієї страви вам знадобляться курячі спинки, лимонний сік, трави (петрушка, базилік, тим’ян), чорний перець та сіль. Курячі спинки потрібно замаринувати у суміші з лимонним соком, травами, перцем та сіллю протягом декількох годин. Потім їх слід запекти в духовці протягом 30-40 хвилин до готовності. Подаються зі свіжими овочами та картоплею.

3. Запечена курка з медом та соєвим соусом

Для цієї страви вам знадобиться курячий філе, мед, соєвий соус, сіль та перець. Філе курки потрібно замаринувати у суміші з медом, соєвим соусом, сіллю та перцем протягом години. Потім його слід запекти в духовці протягом 20-25 хвилин до готовності. Подаються з різними соусами та свіжим зеленням.

4. Запечена курка з овочами

Для цієї страви вам знадобиться курячий короп, різні овочі (морква, картопля, цибуля, перець, гриби), сіль, перець та масло. Курячий короп потрібно замаринувати у суміші з сіллю, перцем та маслом протягом години. Потім його слід запекти в духовці разом з овочами протягом 1,5-2 годин до готовності. Подаються з соусом та свіжими зеленью.

5. Запечена курка з грибами та сиром

Для цієї страви вам знадобиться курячий філе, гриби, сир, сіль, перець, масло та майонез. Філе курки потрібно посолити, поперчити та змастити маслом. Потім його слід запекти в духовці разом з грибами та сиром протягом 30-40 хвилин до готовності. Подаються зі свіжими овочами та картоплею.

Куріпки по-грецьки

Для приготування куріпок по-грецьки ми змащуємо спинку курки медом і запікаємо їх у духовці. Перед запіканням куріпку треба промити, змастити маслом і намастити вершковим маслом, щоб вона не пригоріла. Також можна приправити курку столовою гірчицею, щоб додати більше смаку.

Перед тим як запікати курку, вам треба намастити деко меду, посолити і підсипати лимонного соку. На спинку курки можна положити деякі трави, наприклад, петрушку, щоб додати смаку. Також можна додати трохи вина, щоб куріпка була соковитішою.

Після цього куріпку запікаємо у духовці протягом години на гарячому вогні. Щоб визначити готовність курки, можна використовувати ніж або вилку. Якщо під час проколу курка виділяє прозорий сік, це означає, що вона готова. Також можна використовувати термометр для вимірювання внутрішньої температури курки – вона повинна бути близько 75-80 градусів за Цельсієм.

Під час приготування куріпки по-грецьки можна також приготувати соус з меду, олії та гірчиці. Для цього потрібно змішати мед, олію, гірчицю, лимонний сік, сіль і чорний перець. Додайте також деку морської солі для більш насиченого смаку. Весь соус добре перемішайте і подавайте до курки.

Куріпку по-грецьки можна подавати на стіл гарячою або холодною. Якщо ви хочете подати її гарячою, то краще приготувати курку безпосередньо перед подачею. А якщо холодною, то курку можна запікти раніше і залишити в холодильнику до подачі. Прикрашайте страву свіжою петрушкою і подавайте зі сметаною.

Куріпки по-старосельски

Куріпки по-старосельски – це страва з вершкового соусу, яка має неповторний смак. Це одна з традиційних страв української кухні, яка готується з курячих птахів.

Для приготування куріпок по-старосельски вам знадобляться такі інгредієнти: куріпка, мед, гірчиця, лимонний сік, масло, сметана, петрушка, чорний перець, сіль, морська сіль.

Спочатку необхідно підготувати куріпку до запекання. Для цього куріпку змийте під холодною водою, обсушіть її, а потім просоліть зсередини і зовні. Якщо хочете, можете також просолити її ззовні морською сіллю.

Далі потрібно приготувати вершковий соус. Для цього змішайте у мисці мед, гірчицю, лимонний сік і сметану. Додайте деко петрушки і чорного перцю за смаком. Змішуйте, поки отримаєте однорідну масу.

Укладіть куріпку спинкою вгору на прозорий сковоріді. Змастіть її маслом. Зверху ножем зробіть деко з масла і розподіліть його рівномірно по куріпці. Зверху налейте розмішаний вершковий соус.

Поставте сковороду з куріпкою в попередньо розігріту духовку і запекайте протягом години при температурі 180 градусів. Періодично поливайте куріпку соком, що випливає. Це дозволить зберегти соковитість птиці і покращити її смак.

Куріпку по-старосельски можна подавати гарячою в гарнірі з пшеничною кашею або картоплею. Прикрасити страву можна зеленню і лимонними слизками.

Куріпки «Тургєнівські» в сметані

Для приготування куріпок «Тургєнівські» в сметані вам знадобиться деякий час та набір інгредієнтів. Основні інгредієнти для цього страви – це куріпки, сметана, вершкове масло, лимонний сік, мед, сіль, перець та деякі трави.

Спочатку підготуйте куріпок: вимийте їх під холодним проточним водопостачанням і дайте стечі на 5-10 хвилин. Після цього протріть куріпок сіллю, перцем і соком з лимона. Дайте їм простояти протягом 10-15 хвилин, щоб м’ясо наситилося соком і приправами.

Після цього розігрійте духовку до 180 градусів. В сковороді розітріть вершкове масло і покладіть куріпок. Змастіть куріпок з усіх сторін маслом і поставте їх у розігріту духовку. Запекти куріпок до готовності (перевірте, чи вони набули золотистого кольору і чи випливає з них прозорий сік).

Після цього зніміть куріпок з духовки і дайте їм трохи остудитися. Потім розітріть куріпок із сметаною, а також додайте гірчицю, мед, сіль та перець. Додайте також лимонний сік і змішайте все добре.

Далі, вилийте сметанну суміш на куріпок і підготуйте їх знову до запекання. Поверніть куріпок у духовку протягом 10-15 хвилин, доки сметана не стане рясною і не набуде золотистого кольору.

Після цього вийміть куріпок з духовки і прикрасьте їх свіжою петрушкою та лимонними деками. Подавайте страву гарячою на столовому сервірованні. Куріпки «Тургєнівські» в сметані чудово поєднуються з пшеничною кашею та морською капустою.

Куріпки в медово-гірчичному соусі в рукаві

Куріпки в медово-гірчичному соусі в рукаві

Для приготування куріпок в медово-гірчичному соусі в рукаві вам знадобиться деякий набір інгредієнтів: куріпка, мед, гірчиця, сіль, перець, лимонний сік, рушничок для запікання.

Почніть з підготовки птиці. Змастіть рукав для запікання олією та викладіть його на сковороду. Відправте куріпку до рукава і обсмажте на сковороді з різних сторін до золотистого кольору.

Тим часом змішайте у мисці мед, гірчицю, сіль, перець та лимонний сік. Потім зніміть рукав з куріпками зі сковороди і розріжте його ножем, залишивши один кінець непорушеним. Укладіть куріпку з рукавом у форму для запікання.

Перелийте соус з медом і гірчицею на куріпку та роздайте його по всій поверхні. Додайте ще деко масла на куріпку і поставте форму з куріпками в духовку, розігріту до 180 градусів Цельсія. Запекайте куріпку протягом години.

Після готовності, вийміть куріпку з духовки і дайте їй трохи відпочити. Подавайте куріпку в медово-гірчичному соусі в рукаві на столі, прикрасивши свіжою петрушкою та лимонним деко. Подаємо гарячому.

Куріпка з часником і кунжутною пастою

Куріпка з часником і кунжутною пастою – це смачна страва, яку можна приготувати в духовці. Для приготування потрібні наступні інгредієнти:

  • Куріпка – 1 штука;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Кунжутна паста – 2 столові ложки;
  • Масло вершкове – 2 столові ложки;
  • Сіль, перець – за смаком.

Деку куріпку з підготуйте: вимийте її, посоліть і поперчіть зсередини і ззовні. Укладіть куріпку на прозорий деку в духовці. Змішайте кунжутну пасту з розтопленим маслом і протертею часником. Змастіть отриманою пастою куріпку ножем. Запекти куріпку в духовці при температурі 180 градусів протягом години.

Коли куріпка готова, вийміть її з духовки і залиште трошки охолонути. Подавати куріпку можна з пшеничною або медовою гірчицею. Деко куріпку можна прикрасити свіжою петрушкою та лимонними кілочками.