На Закарпатті затримали ухилянта, який виїжджав з України під виглядом каратиста

Закарпатські прикордонники затримали ухилянта, який мав намір виїхати з України під виглядом спортсмена-каратиста. Чоловік під час перевірки на кордоні пред’явив документи про відрядження до Словаччини для участі у турнірі з карате. Виявилося, що документи були підроблені, за них призовник заплатив 4 тис. доларів.

Як у вівторок, 25 квітня, повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, чоловік їхав до Словаччини поїздом. Під час перевірки запевняв прикордонників, що він спортсмен і їде закордон для участі у турнірі з карате.

«Чоловік прямував потягом до Словаччини начебто на турнір з карате. У ході спілкування з правоохоронцями він розповів, що придбав «липові» документи через Телеграм-канал за 4 тис. доларів», – йдеться у повідомленні.

Того ж дня на цій же ділянці кордону, але на автомобільному пункті пропуску в Ужгороді прикордонники затримали двох військовозобов’язаних чоловіків, які вдавали із себе непридатних до служби в армії та мали при собі документи про інвалідність. Виявилося, що чоловіки купили фальшиві документи про інвалідність за 1,4 тис. та 2 тис. доларів.

На усіх затриманих склали адмінпротоколи за ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного рили кордону України). Також у їхніх діях вбачають ознаки кримінального злочину за ст. 358 ККУ (підробка документів). Відповідні повідомлення прикордонники надіслали до поліції. Надалі справою займатимуться слідчі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter