У Дніпрі підприємці намагалися продати двигуни для військово-транспортних літаків до Ірану

Імовірно, авіадвигуни викрали під час ліквідації одного з держпідприємств

Служба безпеки України викрила дніпровських підприємців, які намагалися продати до Ірану турбореактивні двигуни Д-36 для військово-транспортної авіації. Правоохоронці затримали двох власників транспортної компанії, яка спеціалізується на вантажних перевезеннях до країн Близького Сходу та Африки, повідомили у вівторок, 2 травня, у прес-службі СБУ.

Зловмисники намагалися продати двигуни для радянських військово-транспортних літаків АН-47. За продаж компонентів підприємці планували вторгувати 400 тис. доларів. За даними правоохоронців, двигуни Д-36 викрали під час ліквідації одного з держпідприємств на Дніпропетровщині.

«”Замовники” планували використати відповідне високотехнологічне обладнання на військово-транспортних літаках АН-74.Для маскування злочинної діяльності зловмисники хотіли вивезти авіадвигуни з України під виглядом компонентів для магістральних газогонів. Для цього вносили недостовірні відомості до товарно-транспортних декларацій», – повідомили у прес-службі СБУ.

Двигуни виявили в ангарі на території підприємства зловмисників. Їх вилучили для проведення експертиз, після чого розглядатиметься питання передачі компонентів на потреби оборонного комплексу України. Власникам підприємства оголосили про підозру за ч. 1 ст. 333 ККУ (продаж чи передача товарів, які підлягають державному експортному контролю). Їм загрожує до трьох років позбавлення волі без права обіймати певні посади три роки.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter