Верховна Рада продовжила мобілізацію і воєнний стан на 90 днів

Верховна Рада проголосувала за продовження воєнного стану та мобілізації до 18 серпня

Верховна Рада України оголосила про продовження воєнного стану та загальної мобілізації населення. Про це повідомив у вівторок, 2 травня, народний депутат партії «Голос» Ярослав Железняк.

За його даними, за закон №9259 про продовження воєнного стану проголосувало 324 народних депутати. Закон про продовження загальної мобілізації ще на 90 днів підтримали 333 депутати.

Відтак, до 18 серпня 2023 року в Україні триватиме воєнний стан та загальна мобілізація населення призовного віку. Верховна Рада вже всьоме продовжує дію воєнного стану – від початку повномасштабного вторгнення Росії його продовжували 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня, 16 листопада 2022 року та 7 лютого 2023 року.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні визначається як особливий правовий режим, який набуває чинності в разі загрози нацбезпеці. У зв’язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово може обмежуватися низка конституційних прав і свобод. Детальніше про воєнний стан можна переглянути тут.

Загальна мобілізація триває з 25 лютого 2022 року та передбачає призов військовозобов’язаних та резервістів. Мобілізації підлягають військовозобов’язані віком від 18 до 60 років, але першочергово призивають тих, хто має досвід у військовій справі. Яким чином відбувається призов та кого можуть призвати до ЗСУ, читайте тут.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter