Екс-президент «Мотор Січі» Богуслаєв попросив включити його у список обміну з Росією

Звернення щодо обміну Богуслаєв написав російською мовою

Колишній президент компанії «Мотор Січ» та екс-нардеп В’ячеслав Богуслаєв попросив в Офісу Президента обміняти його в Росію. Відповідну заяву він написав голові ОП Андрію Єрмаку, повідомили журналісти «Схем» у середу, 10 травня.

Проросійський підприємець написав заяву на обмін 20 березня 2023 року, про що свідчить супровідний лист його адвоката. Зазначається, що звернувся до Єрмака він російською.

«Прошу додати мене у список на обмін з Російською Федерацією», – звернувся колишній президент «Мотор Січ».


Богуслаєв попросив обміняти його в Росію
Заява Богуслаєва до Андрія Єрмака

Документ засвідчує, що В’ячеслав Богуслаєв також додав примітку, де зазначає, що він пенсіонер та інвалід першої групи. За словами представника Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрія Юсова, чи можливо обміняти Богуслаєва, коментувати поки не варто.

«Україна і надалі буде застосовувати всі доступні інструменти для того, щоб повертати наших військовополонених та незаконно утримуваних цивільних осіб від держави-агресора. Але що стосується конкретних кейсів та прізвищ, ми можемо коментувати це лише за результатами», – заявив він.

Нагадаємо, В’ячеславу Богуслаєву, якого затримали у жовтні 2022 року, оголосили підозри за чотирма статтями ККУ:

  • пособництво державі-агресору;
  • сприяння діяльності терористичної організації;
  • колабораціонізм;
  • та протидію ЗСУ.

Останню підозру Богуслаєву оголосили 28 березня, коли Офіс Генпрокурора опублікував докази того, що екс-президент «Мотор Січ» наказав вивести з ладу вертольоти для ЗСУ, які домовилися купити в компанії. Підлеглі посадовця зняли лопоті з вертольотів, щоб ними не скористалися українські військовослужбовці.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter