Рецепт бездрожжевих житніх коржів на основі кефіру та сметани

Житні коржі рецепт без дріжджів на кефірі і сметані

Розкачуємо важіль, увага, і готуємося до приготування смачних житніх коржів без дріжджів. Цей рецепт ідеально підходить для тих, хто любить смак корисних продуктів, але не має бажання або можливості використовувати дріжджі. Такі коржі можна випікати на кефірі і сметані, що робить їх ще більш апетитними і соковитими.

Для приготування цих коржів нам знадобиться суміш житнього і пшеничного борошна. Це дозволить нам отримати максимальну смакову насиченість і особливу ароматність. Також ми додаємо соду, яка допомагає підняти тісто і зробити коржі повітряними.

У роздільній посудині змішуємо всі потрібні продукти: житнє і пшеничне борошно, соду, цукровий пісок і сіль. Далі додаємо рослинну олію, кефір і сметану. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної суміші. Якщо тісто буде занадто рідким, можна додати трохи борошна. Якщо, навпаки, буде занадто густим, добавляємо трошки кефіру або сметани. Температура і якість цих продуктів мають велике значення для якості випічки, тому варто обрати найдобірніші і свіжі інгредієнти.

Ніжні і м’які коржі з житнього борошна

Житні коржі – це смачна випічка, яка має багато корисних властивостей. Для приготування таких коржів нам знадобиться кефір і сметана, які замінюють дріжджі. Це дозволяє зекономити час, а також зробить нашу випічку менше калорійною.

Починаємо приготування зі змішування продуктів. В миску додаємо житнє борошно, сіль і соду, перемішаємо. У іншій мисці зєднаємо кефір і сметану, додаємо цукрового піску і рослинної олії.

З’єднаємо сухі і рідкі компоненти, перемішуємо, додаємо розкриту соду і далі перемішуємо. Основна суміш буде готова.

Розкачуємо тісто до однорідності, додаємо борошно за необхідності, щоб тісто не прилипало до рук.

Заготовки для коржів формуємо вручну або за допомогою форми. Формуємо кулі, злегка придавлюючи їх рукою, і кладемо на покритий папером противень.

Важливо розташувати заготовки на відстані одна від одної, оскільки під час приготування вони збільшаться в розмірі.

Перед випічкою нам потрібно розігріти духовку до потрібної температури. Після цього ставимо протівень з коржами в духовку протягом певного часу.

Духовка має бути розігріта до температури 180 градусів. При більш високій температурі коржі збільшаться в розмірі і будуть недостатньо випечені всередині.

Звичайно, час приготування залежить від розміру і товщини коржів, але в середньому це займе близько 20-25 хвилин.

Після цього треба вийняти коржі з духовки, зачекати деякий час, щоб вони трохи охололи, і тільки тоді можна їх виймати з протівня.

Ніжні і м’які коржі з житнього борошна готові! Вони стануть чудовою основою для різних начинок і смажених страв. Спробуйте приготувати цю смачну випічку і насолоджуйтесь!

Приготування

Приготування

Обрані продукти для випічки житніх коржів без дріжджів на кефірі і сметані стануть основою смачної та корисної страви. Для початку, велику миску з борошном розкачуємо, додаючи соду, цукровий пісок та сіль. Заготовку перемішаємо, щоб всі інгредієнти добре поєднались.

Увага! Для приготування житніх коржів на кефірі і сметані потрібні рослинна олія, кефір та сметана. Додаємо продукти до заготовки та знову перемішуємо. Важливо додати їх у правильному відношенні, щоб суміш була однаковою та смачною.

Отриману масу розливаємо у форми для тістечок або ж у глибоку форму для духовців. Перед випіканням не забуваємо попередньо розігріти духовку до потрібної температури. Коржі можна випікати протягом певного часу, аж поки вони не наберуть золотаво-рум’яний колір.

Після приготування житніх коржів без дріжджів на кефірі і сметані, залишається лише дочекатися, поки страва трохи охолоне. Потім можна насолоджуватися смачними та корисними житніми коржами в будь-який час дня!

Смачні коржі нашвидкуруч

Смачні коржі нашвидкуруч

Для приготування цих смачних коржів нашвидкуруч нам знадобляться такі продукти: житнє борошно, кефір, сметана, цукровий пісок, рослинна олія, сіль та сода.

Основою для цих коржів є суміш з житнього борошна та пшеничного борошна. З’єднаємо ці два види борошна та додаємо цукровий пісок, сіль та соду. Перемішаємо ці інгредієнти, щоб рівномірно розподілити соду в суміші.

Далі додаємо кефір та сметану до суміші з борошна. Розкачуємо тісто до однорідності, додавши рослинну олію. Тримаємо тісто протягом декількох хвилин, щоб житнє борошно встигло зв’язатися з рідкими компонентами. У результаті отримаємо однорідну суміш для коржів.

Заготовку для коржів викладаємо на підготовлену форму. Перед випіканням можемо прикрасити коржі нашвидкуруч нашими улюбленими начинками або просто залишити їх без начинки. Коржі варто випікати в духовці при заданій температурі протягом 25-30 хвилин.

Такі коржі нашвидкуруч будуть смачними і корисними. Вони підходять для сніданку, перекусу або частування гостей. Завдяки використанню кефіру і сметани, ці коржі стають особливо ніжними та соковитими. Не забувайте, що приготування цих коржів нашвидкуруч потребує уваги до правильних пропорцій і технології приготування.

Варіант приготування коржів з сиром

Варіант приготування коржів з сиром

Дуже смачні та корисні коржі можна приготувати з додаванням сиру. Для цього нам знадобляться такі продукти:

  • житнє борошно – 300 г;
  • сир – 200 г;
  • кефір – 200 мл;
  • сметана – 100 г;
  • сода – 1 чайна ложка;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія – для змащення форми.

Для приготування коржів з сиром спочатку зєднаємо житнє борошно, сіль та соду. Додаємо кефір та сметану. Все це перемішуємо до однорідної суміші. Потім додаємо розтоплений сир та знову перемішуємо.

Увага! Для отримання кращого результату розкачуємо тісто протягом 5-7 хвилин, щоб структура стала більш повітряною.

Далі нагріваємо сковорідку на середній температурі з рослинною олією. Додаємо тісто для коржів у формі ложкою та розподіляємо його по всій поверхні. Випікаємо коржі з обох сторін до золотисто-коричневого кольору.

Готові коржі можна подавати як окрему страву або використовувати як основу для страви. Вони будуть чудовим доповненням до сніданку, обіду чи вечері. Приємного апетиту!

Пісна випічка на кожен день

Пісна випічка на кожен день

Одними з основи пісної випічки є різноманітні коржі, які можна готувати протягом усього тижня. Приготування їх – це просто і швидко.

Для приготування житніх коржів без дріжджів на кефірі і сметані, спочатку розкачуємо кефір з сметаною в одній посудині. До цієї суміші додаємо рослинну олію, сіль і цукровий пісок. Все це перемішуємо до однорідної суміші.

Далі в суміш додаємо соду, розведену у трохи теплої води. Потім поступово додаємо житнє борошно і зєднаємо все до однорідної консистенції.

Після того, як суміш для коржів буде готова, розкачуємо її на робочій поверхні, попередньо припудреній борошном. Заготовки для коржів формуємо за допомогою форми або склянки.

Далі, розігріваємо духовку до потрібної температури і ставимо випічку на 15-20 хвилин. Після цього перевертаємо коржі і продовжуємо випікати протягом ще 10-15 хвилин, доки вони не стануть золотистими.

Пісні житні коржі без дріжджів на кефірі і сметані готові! Вони вийдуть смачні та корисні. Можна подавати їх з різними начинками або просто застосовувати для приготування сендвічів.