Президент України пообіцяв радикальну податкову реформу після війни

Володимир Зеленський анонсував радикальні фінансові новації та податкову реформу

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв радикальну податкову реформу, яка обов’язково буде реалізована після війни, а також інші фінансові новації які дозволять збільшити доходи громадян України. Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на питання щодо ставлення до проекту податкової реформи «10-10-10», передає «LIGA.net».

«Реформа правильна, реформа точно буде. Відновлення нашої держави має бути в найкращій [податковій] системі Європи, щоб наша держава була привабливою для повернення», – сказав Зеленський.

За його словами, це стосується не тільки податків.

«По-іншому неможливо повернути людину, яка, наприклад, у Польщі заробляє 1000 євро, а у нас 500-600. Ти не повернеш цю людину. Тому будуть важливі фінансові новації, включно з податковими», – зазначив Зеленський.

Він пояснив, що законопроект про податкову реформу поки що не вносять на розгляд, тому що йде війна й існують домовленості з Міжнародним валютним фондом.

«Ми дотаційна економіка. Не ми встановлюємо правила зараз, коли не наша економіка генерує гроші, а їх нам дають. Тому що ми виплачуємо пенсії за рахунок інших держав. Тому ми повинні рахуватися з МВФ. Всі міжнародні інституції бояться ризиків зниження податків. Коли великі ризики через виїзд бізнесу і втрату робочих місць, а ти хочеш при цьому знизити податки, авжеж, тобі ніхто не дасть такої можливості», – сказав Зеленський.

Водночас він дав зрозуміти, що залишається прихильником варіанту податкової реформи під назвою «10-10-10».

«Програма мені подобається, але потрібно, щоб вона подобалася не тільки нам з вами», – підсумував Володимир Зеленський.