Німеччина дозволила Rheinmetall створити спільне підприємство з Україною

У ФРН дозволили Rheinmetall створити підприємство у Києві

Федеральне антимонопольне відомство ФРН дало дозвіл найбільшому німецькому виробнику зброї концерну Rheinmetall на створення спільного підприємства з Україною. Про це повідомили на сайті німецької збройової компанії, пише Deutsche Welle у четвер, 28 вересня.

«Спільне підприємство базуватиметься в Києві та займатиметься сервісом і технічним обслуговуванням, а також складанням, виробництвом й розробкою військових транспортних засобів», — вказали в антимонопольному відомстві.

На початковому етапі підприємство працюватиме виключно в Україні. У Німеччині цей проєкт не призведе до будь-якого дублювання чи будь-яких ознак занепокоєння з приводу конкуренції.

У травні «Укроборонпром» створив спільне підприємство з німецьким виробником військової техніки та зброї Rheinmetall. Воно буде займатися обслуговуванням та ремонтом танків, а у майбутньому — виробництвом.

10 липня гендиректор концерну Армін Паппергер розповів, що концерн протягом наступних 12 тижнів відкриє завод із виробництва бронетехніки в Україні. Там планують будувати та ремонтувати танки, а також навчати українців обслуговувати бронетехніку.

Відповідний ремонтний центр скоротить відстані, на які повинні транспортуватися танки. Однак це створює проблеми з безпекою: в оточенні президента РФ Владіміра Путіна раніше пригрозили, що Москва завдасть удару по будь-якому об’єкту, який створить Rheinmetall в Україні.