Росія вночі атакувала південь України 20 ударними безпілотниками

За ніч ППО знищила 17 із 20 ворожих безпілотників

У ніч на четвер, 9 травня, російські окупанти атакували Одещину 20 дронами-камікадзе Shahed. 17 із них вдалося збити, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Згодом у прес-службі ДСНС повідомили про влучання БпЛА на Миколаївщині.

Повітряну тривогу, пов’язано з атакою БПЛА на південь України, оголосили приблизно о 00:20 9 травня. У прес-службі Повітряних сил уточнили, що безпілотники рухаються в сторону Одеської області.

Повітряна тривога на Одещині тривала приблизно дві години. Місцеві Telegram-канали повідомили, що в області та в Одесі працювала ППО.

Зранку 9 травня командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив, що ППО знищила переважну більшість ворожих безпілотників, випущених по Одещині. Загалом українські оборонці збили 17 із 20 дронів.


Скільки дронів збила ППО за ніч 9 травня 2024 року
Результат роботи ППО у ніч на 9 травня

Микола Олещук уточнив, що ударні БпЛА типу Shahed-131/136 росіяни випустили з мису Чауда у тимчасово окупованому Криму. На момент публікації наслідки падіння трьох дронів, які не вдалося збити, а також падіння уламків БпЛА, невідомі.

Вранці 9 травня у прес-службі ДСНС повідомили, що росіяни також атакували безпілотниками Миколаївську область. Внаслідок влучання БпЛА виникла пожежа цивільної будівлі.

«В результаті влучання БпЛА частково зруйновано двоповерхову будівлю колишнього будинку культури в населеному пункті Первомайської громади Миколаївського району, виникла пожежа. Пожежа ліквідована на площі 200 м²», – повідомили у прес-службі ДСНС.

Постраждалих внаслідок атаки, за попередньою інформацією, немає.

Зазначимо, рано вранці 9 травня окупанти також обстріляли дніпропетровський Нікополь з РСЗВ «Град». Внаслідок російської атаки загинули дві людини, ще двоє отримали поранення.

Нагадаємо, у ніч на 1 травня росіяни атакували Одесу балістичними ракетами, влучивши у житлову забудову. Внаслідок російської атаки загинули троє людей, ще троє отримали поранення.

Ввечері того ж дня окупанти обстріляли сортувальне відділення «Нової пошти» в Одесі. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали 14 людей. «Нова пошта» повідомила, що внаслідок нічного удару по депо та відділенню в Одесі знищено 904 відправлення вартістю 3 млн грн.