Жінок в Україні безплатно навчатимуть керувати будівельною технікою, щоб покращити ситуацію на ринку праці

Міністерство економіки оголосило про безплатну програму перекваліфікації жінок, які хочуть здобути навички керування будівельною технікою. Можна буде пройти навчання на операторок екскаватора та фронтального навантажувача.

Про це йдеться у повідомленні Мінекономіки.

Програма Iron Women складається з теоретичного курсу (онлайн) та практичного навчання, яке відбуватиметься на техніці Volvo Construction Equipment. Серед обладнання — перший в Україні електричний колісний навантажувач.

Навчання завершується професійною атестацією на отримання кваліфікації “машиніст екскаватора 5 розряду” та “водій навантажувача 4 розряду”. Це дасть змогу працювати на підприємствах без права виїзду на дороги загального користування.

Участь у програмі можуть узяти жінки від 18 років, які мають дійсне водійське посвідчення будь-якої категорії та досвід водіння.

Програма безоплатна. Навчання, проживання та харчування покриваються коштом проєкту Reskilling Ukraine, який підтримує шведська неприбуткова організація Beredskapslyftet у партнерстві з Volvo Construction Equipment та ETS Group.

Такі програми з перекваліфікації та навчання запроваджують, щоб покращити ситуацію на ринку праці, допомогти жінкам опанувати більш затребувану професію та підвищити свою конкурентоздатність.

“Завдяки цьому тисячі українок мають можливість опанувати нову спеціальність, яка є більш актуальною на сьогодні, розширити знання за фахом, підвищити свій професійний рівень”, — зазначила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Подати заявку на участь в програмі можна до 6 жовтня (тут заповнити анкету). Початок навчання — жовтень 2024 року.


536

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *