З’явився прогноз, що буде з курсом долара в Україні найближчими днями

В Україні очікується суттєва зміна курсу долара до кінця поточного тижня. Не виключається зниження вартості долара в купівлі та зростання в продажу.

Фінансовий аналітик Олексій Козирєв вважає, що валюта до 4 жовтня включно в банках перебуватиме в межах від 40,8 до 41,7 гривні за долар, а в обмінниках – у межах від 41 до 41,65 грн.

“Цей тиждень на валютному ринку України буде важливим для довгострокового формування тренда за курсом”, – зазначив аналітик.

Козирєв назвав фактори, які впливатимуть на ситуацію на валютному ринку:

1 жовтня спрацює ефект першого дня нового звітного періоду. Уже з 2-го числа міжбанк увійде у свій нормальний ритм роботи;
готовність банків до посилення нормативів резервування з 11 жовтня;

підготовка України до опалювального сезону, що підвищить попит на валюту з боку державних і приватних компаній, які забезпечують цей процес.

“Завдання Нацбанку і банків – зробити так, щоб клієнти, які отримали гривню, не почали її “пускати” на валютний або споживчий ринок. Тобто ще більш актуальним стає питання привабливості для клієнтів гривневих вкладів: від цього залежатиме подальша картина щодо інфляції і багато в чому щодо курсу”, – підсумував аналітик.


483

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *